Itt vagy:Nyitólap Hírek Hírek Megnyílt a Múzeum!
Írta:  | 2013. 09. 05. |
Itt vagy:Nyitólap Hírek Megnyílt a Múzeum!

Megnyílt a Múzeum!

Ekkor, mint egykori történész, szerkesztőnk megkereste egyik, éppen Miskolcon múzeumigazgató, volt csoporttársát, aki beajánlotta a Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatójához, Krámli Mihályhoz. Innen már gyorsan pörögtek az események: Dr. Chappon Miklóssal tettek egy bemutatkozó látogatást főigazgató úrnál, aki a tárgyak katalogizálása helyett inkább egy időszakos kiállítás megszervezését preferálta – Chappon és Veresegyházi urak pedig rövid gondolkodás után kezet adtak rá.

A feladatmegosztás egyszerű volt: az Épületgépészeti Múzeum hozza a kiállítási tárgyakat, a VGF pedig megszerzi a pénzt a kiállítás tető alá hozására. Innen jött a neheze. Feszt Ferenc Árpád az Épületgépészeti Múzeum részéről mindenkit romlásba döntött rendkívüli aktivitásával és fantasztikus igényeivel, és emiatt a gyakorlati megvalósításért felelős VGF-es kollégák, Gimesi Kriszta és Péter Ákos úgy meg lettek hajszolva, mint Angliában a rókák Shropshire grófságban. A végeredmény – az általános kimerültségen túl – viszont remek lett, amit érdemes megtekinteni.

A megnyitóra szó szerint rengeteg újságíró és épületgépész szakember eljött, köszönjük, hogy megtisztelték a házigazdákat! Külön elismerés jár nekik, mert elviselték a több mint száz éve, eredetileg csak ideiglenes jelleggel, az 1896-os Világkiállításra épület, de azóta is üzemelő épületben uralkodó 40 fokos meleget. E hőséghez mérten Janovszki Tamás, a Műszaki és Közlekedési Múzeum tudományos főigazgató-helyettese, Dr. Chappon Miklós, az Épületgépészeti Múzeum igazgatója, valamint Veresegyházi Béla, a VGF szerkesztője is röviden köszöntötték a megjelenteket, majd Holló Csaba, az MMK alelnöke megnyitotta a kiállítást.​

Itt szeretnénk külön megköszönni főtámogatónknak, az LG-nek, kiemelt támogatóinknak, a Pipelife-nek és a Rézpiaci Központnak, valamint támogatónknak, a Mofém Zrt.-nek azt, hogy a tárlatot bővítették, és lehetővé tették a kiállítás anyagi alapjainak megteremtését. Ám várunk további támogatókat is! Perlaki Erzsébet, a Celsius Plussz Kft. ügyvezetője volt olyan kedves, és kb. 50 darabos gyűjteményéből felajánlott 4 db muzeális értékű, 19. századi fatüzelésű kályhát. A kályhákat restauráltatta, azok tökéletes, használható állapotban vannak. A VGF ezek egyikét az Épületgépészeti Múzeumnak ajándékozta, a másik hármat pedig elárverezi az Épületgépészeti Múzeum javára, a szakmabeliek között.

A tárlat áll, meg lehet tekinteni mindenki számára Budapesten, a városligeti Közlekedési Múzeum nyitvatartási idejében, október 27-ig. Kísérő rendezvényként konferenciákat is szervezünk tervezők, kivitelezők, középiskolai épületgépész tanulók és egyetemi hallgatók részére. Mindenkit várunk szeretettel!

További információk a múzeummal kapcsolatban:

VGF szerkesztősége
Péter Ákos és Gimesi Kriszta
06-1/450-0868
rendezveny2@vgf.hu
vgszaklap.hu
epuletgepeszetimuzeum.hu

 

Fizessen elő lapszámunkra, hogy korlátlan hozzáférést kapjon
az összes lapszámunkhoz!

 

Előfizetés most!

 

 

szeptemberi lapszám

 

októberi lapszám

 

novemberi lapszám

 

 

komment

Ossza meg véleményét a többi olvasóval is

Hozzászólása a moderáció után megjelenik.