Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

VGF szaklap 2003. december

Gondolatok az épületgépészeti rendszerek szerelőket érintő beszabályozási feladatairól

|  3747
1

A létesítmények szerelőinek egyre nagyobb kihívást jelent a folyamatosan piacra kerülő szerelvények ismerete. Az örvendetes sokrétűség az elvárásokat is fokozza. Ennek egyik területe az alkotóelemek hidraulikai rendszerbe foglalásával és alkalmazásával kapcsolatos ismeretek bővítése, a beszabályozások szemléletrendszerének kialakítása. Az ismertetett módszernél a beszabályozás előbeállításra egyszerűsödik. A dinamikus szabályozók az előbeállítás után önbeállóak, és így a szerelők feladata a beszerelésre korlátozódik.

A vízelvezetés szerepe az épületgépészetben

Mályinkó József |  16 111

Egyre nagyobb az igény, hogy a vízelvezetés területén piacvezető cégek rendszerbe foglalva kínálják termékeit a felhasználók számára. A termékek „egymáshoz való illesztése” során a szakmai alapokon túl a közérthetőség is fontos szempontként szerepel. Ennek megfelelően, a „víz útját követve” a keletkezés helyétől a befogadóig, a vízelvezetés majd minden elemére komplex megoldás található.

Ha nincs pénzünk, fizethetünk váltóval

Tomcsányi Erzsébet |  9648

Ha nincs pénzünk, fizethetünk váltóval cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Készülékszerelői munkadíjak: karbantartás, beüzemelés, javítás

M. B. |  14 843

Egy átlagember sokkal többször találkozik életében a készülékszerelővel, mint a gázhálózat-kivitelezővel. Ez így természetes, hiszen építkezésre, cserére 10-20 évente kerül sor, míg apróbb-nagyobb működési hibák gyakran előadják magukat. Mit kér egy szakember a kiszállásért? Ezt taglaljuk cikkünkben.

Új trendek a fürdőszobában A zuhany éve II

Piskóty Miklós |  13 042

Bolognában októberben a fürdőszoba és a konyha körül forog a világ. Az évente megrendezésre kerülő "Cersaie" a kerámia és a természetes anyagokból készült burkolóelemekre, a vizes berendezési tárgyakra és a szerelvényekre koncentrál. A kitűnő esztétikai érzékkel megáldott olasz designerek itt vonultatják fel legújabb alkotásaikat, de szép számmal mutattak be szellemes műszaki újdonságokat is.

Évzáró

|  8649

Évzáró cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Aki befűtött nekünk

|  9675

Aki befűtött nekünk cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

A „tudatlan” megrendelő

|  12 920

A szervizes kollégával egy pesti bérházban lévő lakásba mentünk ki, a rendelőlapon gázkészülék beüzemelése állt. Szokás szerint a ház úrnője fogadott minket, az úr dolgozni ment. Kedvesen, sőt örömmel tessékelt be minket.

Tervezés, kivitelezés

|  10 107

Sok szó esett már a terv nélküli kivitelezésről, amikor a szerelő feleslegesen vállal olyasmiért felelősséget, amiért nem kellene, s ha probléma lesz belőle, akkor azt a zsebe bánja. Szeretnék mindenkit figyelmeztetni, egyetlen esetben sem úgy kezdődött a szerelési munka, hogy ebből baj lesz, vagyis mindenki azt gondolta, vele nem történhet ilyesmi.

Mosogató alatt elhelyezhető, 10 literes elektromos fűtésű melegvíz-tárolók

|  2480

Mosogató alatt elhelyezhető, 10 literes elektromos fűtésű melegvíz-tárolók cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Elveszett számlák pótlása

|  3827

Elveszett számlák pótlása cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

A hidraulikai rendszerek térfogatáram-ellátása

|  3071

A hidraulikai rendszerek térfogatáram-ellátása cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.