Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Kerek egy évet csúszik a METAV 2020

2020. március 11. | VGF&HKL online |  553 |

Kerek egy évet csúszik a METAV 2020

Idén március helyett jövő év márciusában rendezik meg a fémmegmunkálási technológiák egyik legnagyobb nemzetközi vásárát, a düsseldorfi METAV-ot. A szervezők azt remélik, hogy 2021 elejére elmúlnak a koronavírus-járvány jelentette negatív hatások, és magára talál a gépipar is.

A METAV 2020 kiállítást és vásárt 2021 március 23-a és 26-a között rendezik meg – adta hírül a szervező társaság. Dr. Wilfried Schäfer szervező, a VDW (Német Szerszámgép-építők Szövetsége) ügyvezetője elmondta, örülnek, hogy partnerükkel, a Messe Düsseldorffal gyorsan megállapodásra jutottak az új időponttal kapcsolatban. A vásárt eredetileg idén március 10-e és 13-a között tartották volna meg, és március elsején döntöttek az elhalasztásáról az új koronavírus európai felbukkanása miatt.

A megközelítőleg 460 kiállítóval már megkötött szerződések az új dátumra is érvényesek – erősítette meg Schäfer, hozzátéve, a METAV lesz 2021 első felének legfontosabb fémmegmunkálási vására, amely kereteket teremt a befektetési döntésekhez, különösen a német piacon és a Benelux államokban. Franz-Xaver Bernhard, a kiállítás állandó résztvevőjeként számon tartott Hermle AG ügyvezető igazgatója, ehhez hozzáfűzte: „Arra számítunk, hogy a gazdasági helyzet egy év alatt jelentősen javul, és hogy a METAV 2021 további lökést ad a kereslet újbóli felfutásának.”

KiállításKoronavírus

Kapcsolódó

Koronavírus: Szeptemberben tartják a milánói kiállítást