VGF&HKL szaklap

14. országos rézverseny szakiskolák részére

| |  1446 | |

14. országos rézverseny szakiskolák részére

Az Európai Réz Intézet immár 14. alkalommal hirdeti meg országos rézversenyét épületgépész szakiskolák és szakközépiskolák tanulói részére. A versenyt az interneten bonyolítják le.

A verseny célja, hogy egy játékos szakmai vetélkedő formájában mélyítsék el a diákok szakismeretét a rézcsövek épületgépészeti felhasználásának, valamint a réz egyéb alkalmazásainak területén. A szakmai tudás elmélyítése mellet a diákok és az iskolák értékes nyereményekért versenyezhetnek. Az idei versenyt három versenynapon, 2017. március 1-én, 3-án és 7-én rendezik meg.

Jelentkezési határidő: 2017. február 17. (péntek) 16 óra.

A gondtalan üzemelés titka: minőségi alapanyagok, szakszerű tervezés és kivitelezés

Az Európai Réz Intézet, mint a rézipar által támogatott szakmai egyesület, megalapításától kezdve egyik legfontosabb küldetésének tekintette a jövő épületgépész szakemberei képzésének támogatását. A rézcsöves rendszerek az épületgépészet szinte minden területén alkalmazhatók, mint Európa egyik legnépszerűbb csőszerelési anyaga tartósságukat és megbízhatóságukat évtizedek óta folyamatosan bizonyítják, azonban a legjobb anyag is csak szakszerű tervezés és kivitelezés mellett biztosítja a megrendelő elégedettségét. A versenyre történő felkészülés során megszerezhető szaktudással a fiatalok elmélyíthetik tudásukat, érdekes, a tananyag keretein is túlmutató információt, ismeretanyagot szerezhetnek a rézről, melyet szakmai életükben kamatoztathatnak. A színvonalas és igazságos versenyen való részvétel a felvonultatott korszerű oktatási és kommunikációs technológiáknak köszönhetően vállalkozó kedv és szorgalom birtokában bármely diák számára elérhető.

Versenykiírás és további információk: copperschool.com/hu

A rézcső az épületgépészet szinte minden területén alkalmazható

A verseny Magyarországon kívül Szlovákiában és Csehországban is nagy sikernek örvend, évente a három országban legalább 90 iskola, több mint 1000 diákja vesz részt rajta, és számuk folyamatosan növekszik. A diákok két kategóriában versenyeznek, a szakiskolai kategória diákjai tesztkérdésekre válaszolnak, a szakközépiskolások számításos feladatokat is megoldanak. Magyarországon 2016-ban 28 iskola közel 300 diákja jelentkezett a versenyre. A további eredmények és egyéni helyezések megtalálhatók a verseny hivatalos oldalán.

RézSzakoktatásVerseny