Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tizenhét év – változások a VGF szerkesztői stábjában

Főszerkesztői gondolatok a változások kapcsán

2017. július 26. | Szemán Róbert |  2852 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Tizenhét év – változások a VGF szerkesztői stábjában

Tizenhét év közös munka után eheti hírlevelünk már Veresegyházi Béla szerkesztőnk közreműködése nélkül jött létre.

Megértem, de egyben nagyon sajnálom, hogy kollégám a jövőben az élet más területén keres kihívásokat. Biztos megtalálja új számításait és eléri célkitűzéseit, amihez sok sikert kívánok!

Az eltelt majdnem két évtizedben naponta találkoztunk, ötleteltünk, dolgoztunk együtt – egymással, és közben a Víz-, Gáz,- Fűtéstechnika Szaklap az épületgépészeti szakma meghatározó tényezője lett. A nyomtatott sajtó mellett sikereket ért el a VGF honlapja, valamint a mérnökök naprakész szakmai tájékoztatását szolgálja évek óta az e-gépész online folyóirat is.

Rengeteg jó ügyet karoltunk fel, és az olvasottságunkat felhasználva, jelentős változásokat sikerült elérnünk egyrészt a jogszabályalkotásban, másrészt olvasóink szakmai hozzáállásában is. Lapunk hasábjain jelentek meg először írások a kondenzációs gázkészülékekről, hőszivattyúkról és a megújuló energiatermelési módjairól, de ugyanitt rántottuk le a leplet az áltudományos, gagyi és akár életveszélyes termékekről is.

Ma már minden gépész legyint, ha ionkazán, kavitációs kazán, intelligens fűtőfólia hirdetésével találkozik, de nekünk szerkesztőknek akkor, amikor a tényfeltáró cikkek megjelentek, nagyon komoly döntéseket kellett felvállalnunk. Legnagyobb port kavart ügyünk, a szénmonoxid-jelzők nyomozása során például személyes fenyegetéseket is kaptunk egyes forgalmazóktól, azért, hogy állítsuk le a bevizsgálást. Bélával ekkor is – egymást erősítve – a cikk közlése mellett döntöttünk.

Az elért sikerekben jelentős szerepe volt Veresegyházi Bélának, aki sajátos humorával és cikkeivel, valamint kiváló ötleteivel a VGF mozgatórugója volt. Meggyőződésem, hogy témafelvetései és írásai nyomán kevesebb szénmonoxid-mérgezéses haláleset történt és ezért külön köszönet illeti őt.

A VGF szaklap létrehozása már évtizedek óta egy szakmailag felkészült és tapasztalt csapat feladata. Kiadónk a – VGF mellett – további négy folyóirat (online és nyomtatott) szerkesztését és kiadását látja el, ahol minden részfeladat ellátását saját munkatársaink végzik. A lapok megjelenése a csapatmunka eredménye, ami a csapattagok változása esetén is professzionálisan működik tovább, így olvasóink számára biztosítjuk a folyamatosságot, a megszokott szakmai tartalmat és a minőséget.

A VGF főszerkesztőjeként saját motivációm a lap folyamatos megújítása, fejlesztése, ami időnként rajtam kívülálló tényezők mozdítanak előre, de mindig fejlődéshez vezetnek. Most sincs ez másként, hiszen mi is megújult erővel, erőforrásokkal gondolkozunk és dolgozunk tovább a lap változatlan szellemisége mellett.

Szemán Róbert
főszerkesztő, épületgépész mérnök

(A címképen: Veresegyházi Béla)

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

VGF szaklap