Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Zehnder ComfoValve Luna légszelepek

2020. április 22. | támogatott cikk, szponzor: Zehnder |

Zehnder ComfoValve Luna légszelepek

A Zehnder légszelepei alkalmasak irányított, korlátozható légmennyiségek befúvására illetve elszívására. A légszelep formatervezését 2018-ban IF Design díjjal jutalmazták. A Zehnder TVA-P és CLRF típusú szelepfogadókba alkalmasak, azokba gumiajkas illeszkedéssel helyezhetők.

Ahogy az a Zehnder esetében megszokott, ez a termék is nyújt valami újdonságot a megszokott légszelepekkel szemben. A légszelep a Coanda jelenséget kihasználva a friss levegőt szétteríti a mennyezeten.

  • Porlerakódás a szelep körül: a szelep körül hosszú távon kialakuló porlerakódást egy speciális betét akadályozza (a videón 1:52-től látszik)
  • Optimalizált levegőáramlás: a szelepen áthaladó levegő útját a csendes működésre optimalizálták. Akusztikai adatok az adatlapon. A Luna S125 változat befúvásra, a Luna E125 változat elszívásra optimalizált.
  • Faltól való elállás: függetlenül a szelepnyíls mértékétől, a szeleptányér és a falsík távolsága mindig csak 30 mm.
  • Véletlen elállítés elleni rögzítés: a szelepnyílás mértéke rögzíthető, így egy takarítás során a véletlen elállítás lehetősége kizárt.
  • Környezetébe simuló: a szeleptányér levehető, a fal (mennyezet) színére festhető
  • Alapanyag: uv sugárzásra nem érzékeny, színtartó műanyag
  • Kiegészítők: az elszívó szelephez szűrő 10 db-os csomagban rendelhető. A befúvó szelephez rendelhető a levegő irányát korlátozó betét, ezzel a szelep 240°-ban fúj ki.
  • Csomagolás: 24 db-os csomagban, vagy egyesével csomagolva (áruk eltérő).

A korábbi légszelepeket már nem gyártják, azok a raktárkészlet erejéig rendelhetők.

További információ:
Tóth István
06 30 268 7010
Zehnder Group Deutschland GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselet
comfosystems.hu

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

SzellőztetésZehnder