Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Összefogással a hatékonyságért

Charon Group – 3 cég, 30 év tapasztalat

| |  314 |

Összefogással a hatékonyságért

Köztudott: egységben az erő. Ám a Charon Group cégcsoportot nemcsak a külön-külön is stabil, sikeres cégek erejének egyesítése, hanem a folyamatok optimalizálása, a partnerek jobb elérése és a saját gyártás beindítása hozta létre.

Erős alapok

A történet kezdete az 1990-es évekre nyúlik vissza. Az egykori családi vállalkozás tevékenységét épületgépészeti, vas-műszaki, világítástechnikai és villanyszerelési anyagok kereskedelmével kezdte meg Nyíregyházán. A 2012-ben megalakult Charon-Trade-Plus Kft. már Halásztelki központtal kezdte meg munkáját, és épületgépészeti termékek, valamint mezőgazdasági szerszámok nagykereskedelmével foglalkozott. A Kínából, Mexikóból, Lengyelországból, Franciaországból, Törökországból és Olaszországból importált termékeket saját gépkocsival és futárszolgálattal juttatta el Magyarország egész területén a kiskereskedelmi boltokba.

Szintén 2012-ben alakult a Delton Pipe kft., amely az épületgépészeti rendszerek nagykereskedelmi árusítása mellett nagy hangsúlyt fektet a saját márkanév (DELTON) alatt futó termékek minőségi megfelelősségének és kiváló ár-érték-arányának megtartására. A saját márkanév alatti forgalmazás, (pressz és kulcsos fittingek, rézidomok) mellett vannak egészében vagy részben kizárólagosságot biztosító megállapodások is, több beszállítóval (Invena, Truper, Virax, Ape, Europlast).

A csoportot erősíti a szintén  épületgépészeti termékek nagykereskedelmével foglalkozó MyCon Kft. is, amely a forgalmazott termékeknél gyártói háttértámogatással rendelkezik, ellátja a termékek szervizét és beszállítója a főbb barkácsáruházaknak (OBI, Praktiker, Bauhaus).

A 30 éves múlttal rendelkező  Cu-Technik Kft.  úttörő szerepet vállalt a rézcső-technológia magyarországi meghonosításában. A cég 2020-ban történt megvásárlása a Charon Group számára segíti az új területeken való pozíciószerzést.

Új utakon

A cégcsoport nagyobb részt kíván vállalni egyes ipari területek és eddig kevésbé preferált épületgépészeti ágazatok terén is, például napelemes rendszerek, hőszivattyúk, öntözéstechnika, vízkezelés, légtechnika. A csoport működése nem is lehetne teljes, ha nem foglalkozna gyártással is. Ennek keretei már adottak és hamarosan beindul a termelés.

A Charon Group mindennapi láthatóságát és felismerhetőségét egységes megjelenéssel is megkönnyíti. Ennek része a teljes arculatváltás, amely minden területen érezteti majd a hatását.

Felhasználva három cég 30 éves tapasztalatát, a cégcsoportot növekedési pályán tartva olyan modern, dinamikus vállalati modell alakul ki, amely képes megfelelni az új kihívásoknak.

A Charon Group

Delton-Pipe Kft.
2314 Halásztelek,
II. Rákóczi Ferenc út 11.
+36 20 979 9970
kisker@jatizol.hu
MyCon kft.
2314 Halásztelek,
Hajnal utca 1.
+36 30 204 4662
admin@mycon.hu
Cu-Technik kft.
1106 Budapest,
Tarkarét u. 2/b.
+36 1 359 5883
info@cutechnik.hu