Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Grohe szerelőszoba a technikumban

2023. február 22. | támogatott cikk, szponzor: GROHE |

Grohe szerelőszoba a technikumban

Budapestre érkezett a Grohe GIVE programja, ennek keretében átadták az első magyarországi – s egyben a világon a hatvanadik „training roomot”, vagyis szerelő-, gyakorlószobát, amelyben a jövő szakmunkásai valós környezetben ismerkedhetnek meg a szaniterberendezések szerelésének szakmai fogásaival. Az ünnepélyes teremavató egy olyan hosszútávú programsorozatának egyik állomása volt, amely a vízszerelő és gépészeti képzésben résztvevő diákok támogatásáért, oktatásuk megkönnyítéséért jött létre.

Jól képzett szakemberek jelentik az épületgépészet jövőjét. Ez természetesen a szaniterágazatra is igaz, nem véletlen, hogy a konyhai és fürdőszobai megoldások egyik vezető gyártójaként a Grohe AG. világszerte segíti a leendő, de még iskolában tanuló szakemberek fejlődését. A GIVE (nehezen lefordítható szójáték, amely egyszerre jelenti azt, hogy „ADJ!”, és rejti magába a Grohe Installer Vocational Training and Education kifejezésből képzett mozaikszót) néven futó program Magyarországra is elérkezett, ennek köszönhetően vadonatúj gyakorlószobát avattak február 13-án a Budapesti Gépészeti SZC Arany János Technikum és Szakképző iskola épületében. Az eseményt Ónody Miklós, az oktatási intézmény igazgatója nyitotta meg, ezután Trefil András, a Grohe Hungary Kft. cégvezetője, valamint Chris Penney, GIVE Program vezetője is beszédet mondott – a jelenlévő diáksereg reakcója szerint dicséretesen rövidet.

Egy-egy vezető világmárka képzési programja egyben az adott vállalati kultúra elterjedést is jelenti, amiből természetesen áttételeken keresztül az egész szakma profitálhat. Trefil András nem véletlenül emelte ki, hogy komoly jelentőséget kell tulajdonítani minden olyan programsorozatnak, „melynek fő célja nemcsak az, hogy egy-egy iskolát különféle eszközökkel segítsünk, hanem hosszútávon az országunk szakképzését és oktatását is támogassuk, helyet és lehetőséget nyújtva a jövő nemzedékének”, Chris Penney pedig ehhez hozzátette, hogy a GIVE programban résztvevő diákok kezét nem kívánják elengedni a későbbiekben sem, s akár a szakmai karrierjük beindításában vagy továbblendítésében is számíthatnak a segítségükre.

Diákok a szalagátvágást megelőző pillanatokban

Az iskola számára frissen felszerelt termet ünnepélyes szalagvágás után vehették át az eseményen részt vevő diákok, akik a Grohe jóvoltából welcome csomagokban is részesültek. Az átadás különlegességét tovább tetőzte, hogy ez volt a 60. terem, amit a GIVE program során adtak át a fiatal szakemberek számára. A modern felszereltségnek köszönhetően a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy valós helyzetben, vízzel feltöltött berendezéseken keresztül sajátíthassák el és fejleszthessék gyakorlati tudásukat.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Grohe

Kapcsolódó