Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Kéményseprés: Tovább bővült a katasztrófavédelem területe

2024. január 4. | VGF&HKL online |  880 |

Kéményseprés: Tovább bővült a katasztrófavédelem területe

Januárban összesen nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenöt, Békés vármegyében egy, Baranya vármegyében ötvenhat, míg Csongrád-Csanád vármegyében nyolc településen végzik ez év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői – tette közzé a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a bővülést az indokolja, hogy a fenti nyolcvan településnek lejárt a közszolgáltatói szerződése. Mint írják, a mostani bővülést követően már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői. A szakemberek feladata a fűtési rendszerek biztonságos működésének ellenőrzése, a kémények műszaki állapotának rendszeres felülvizsgálata és a kémények tisztítása. 

Fontos tudni, teszi hozzá a portál, hogy automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők. A családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás a magánszemélyek számára ingyenes. A kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül történik.

A januári változással a katasztrófavédelem kéményseprői ellátási területéhez már 2923 település tartozik. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, Csongrád-Csanád vármegye egy és Vas vármegye 216 települése kivételével az ország többi részén a lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem kéményseprői végzik – áll a közleményben.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

kéményseprő

Kapcsolódó