VGF Képzési Központ

Az első mindig nehéz

2017. szeptember 29. | VGF Képzési Központ

Az első mindig nehéz

Lezárult az első épületgépész műszaki értékesítő képzésünk. Nézzük, mi is történt velünk az elmúlt 3 hónapban. Képes beszámoló.

Képzési Központunkhoz egy megkeresés érkezett bő 3 hónappal ezelőtt a Merkapt épületgépészeti szakkereskedéstől, hogy a dolgozóik szakmai tudását fejlesszük, az épületgépészeti tudással nem rendelkezők, más területről érkező munkatársakat betanítsuk, valamint a pályakezdők részére műszaki, értékesítési és kommunikációs képzéssorozatot indítsunk. A képzés tananyagát elkezdtük kidolgozni, oktatókat kerestünk meg, akik munkáját ezúton is köszönjük.

Ahogy beköszöntött július, a tanfolyam el is indult 13 fővel. A képzés elméleti és gyakorlati oktatásból állt, a következő modulokat tartalmazta: épületgépészeti alapismeretek + szakmai előírások + kereskedelmi ismeretek + kommunikációfejlesztés.

A gyakorlati vizsgához minden résztvevőt az üzletvezetője készített fel, majd minden kereskedelmi egységbe elmentünk, hogy felmérjük a hallgatók szakmai tudását, próbavásárlással teszteltük őket. A következő kérdésekkel találkozhattak a vizsgán: 50 m² belvárosi kis lakás lehetséges fűtési megoldásai, osztógyűjtő összeállítása szerelvényekkel, mosdó berendezés összeállítása szerelvényekkel, falfűtési rendszerre árajánlat készítése, C6-os készülék ajánlása, FAD termék vásárlásához nyilatkozat kitöltése és még sorolhatnánk…

A képzés a visszajelzések alapján javította a munkavégzéshez szükséges szakmai hozzáértést, a műszaki szaktanácsadás és vevőkiszolgálás terén színvonal emelkedést eredményezett.

Az írásbeli és gyakorlati vizsga után értékeltük a kollégák teljesítményét, átbeszéltük az eladáshoz szükséges kommunikációs és értékesítői kompetenciájukat, illetve a műszaki és szakmai tudásokat. Egy kolléga kiváló eredménnyel zárhatta a tanfolyamot, volt, aki semmilyen tudással indult és rengeteget fejlődött a 3 hónap alatt.

A bizonyítványosztásra a Nagy Kazánválasztó Napon került sor a Merkapt Zrt. Maglódi úti üzletében, ahol az átadást kisebb bankett követte.

Megnyitó: Szilágyi László- VGF Szaklap kiadóvezető, Fülöp Ildikó- Merkapt Zrt. igazgatóság elnöke, Ecsedi Zsuzsanna- VGF Képzési Központ képzési igazgatóhelyettes.

Elismerő oklevelet adtunk át Fülöp Ildikó részére, a képzéssorozatban végzett kiemelkedő szerepéért és áldozatos munkájáért, illetve Smidéliusz Béla oktató részére, a tananyag összeállításáért és szakmai tevékenységéért.

Bizonyítványosztás.

Útravaló a frissen végzett kollégáknak.

Ezúton is gratulálunk Minden hallgatónknak! Sok sikert munkájukhoz, további szakmai eredményeket, fejlődést kívánunk!

A következő tanfolyam – a Bosch támogatásával – október végén indul, még nem késő jelentkezni! Ha nem tud dönteni, hogy a kollégáit beírassa, 10 ok, hogy miért hasznos egy vezető részére, ha a kollégái elvégzik a képzést.

 

Évente több mint 1000 épületvillamossági és épületgépész szakember fordul meg oktatásainkon. Visszajelzéseik alapján állítjuk össze új képzési kínálatunkat.

Önt is várjuk!