VGF&HKL szaklap

A hamburger bűzlik?

2012/12. lapszám | Fábián Attila Bokor András |  4161 | |

Az alábbi tartalom archív, 8 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Közel tíz éve kerültek piacra a vízöblítés nélküli piszoárok, melyek hazánkban is egyre elterjedtebbek. A magyarországi forgalmazók a leghigiénikusabb és legtakarékosabb megoldásként hirdetik víznélküli vizeldéiket, de hogy ez mennyire felel meg a valóságnak, arról már megoszlanak a vélemények a szakemberek körében. Az egyik legnépszerűbb gyorsétteremben sokszor kellemetlen szag várja a mellékhelyiségbe betérőket, de hasonlókat tapasztalhatunk egyes budapesti plázákban is, ahol víznélküli vizeldék működnek. Mondhatnánk, hogy a szag csak a kérdés egyik aspektusa, ha mellette ott a megtakarítás, de nem csak anyagiak, hanem komfortérzet is van a világon. Ez annak fényében különösen lényeges, hogy a víznélküli piszoárt forgalmazó cégek szinte kivétel nélkül úgy hirdetik magukat, hogy termékeik szagtalanok, mivel a bűzt a vizeletnek a vízzel való érintkezése idézi elő. Plusz vonzerő a nulla vízfogyasztás a hosszú távú kifogástalan működés.

Feltöltés alatt


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem