Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

EszközeinkVízellátás

Nyomásszabályozók ivóvízhálózatokon

2020/9. lapszám | Lantos Tivadar |  8075 |

Nyomásszabályozók ivóvízhálózatokon

A nyomáscsökkentő szelep (PRV) működését gyakran még a szakemberek sem ismerik igazán. Pedig a működési elve elég egyszerű: csökkenti az épületen belüli csőhálózatból, vagy a megnövelt tápellátásból származó bejövő nyomást. Célja nyilvánvaló: olyan mértékben korlátozni a víz nyomását, hogy az ne legyen káros a fűtési és az ivóvízrendszer alkatrészeire, hogy ne menjenek idő előtt tönkre a csövek és tömítések.

A PRV segítségével beállítható a kívánt nyomásérték, de nem mindegy, hogy dinamikus vagy statikus nyomásértékekről beszélünk. Ha a nyomáskülönbség túl magas, megakadályozhatja a vezérlőszelepek működését, valamint a csapokból, vagy más kiömlőből kifolyó víz túlságosan erős lehet, amely lokális elázásokat, kellemetlenségeket okozhat.

A cikk még 8 291 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Vízellátás