Akárcsak tavaly, idén is játszani hívjuk az épületgépészeket! Karácsonyi nyereményjátékunkban a támogató partnereink által feltett kérdésekre kell feleletválasztós módon válaszolni, a három lehetséges válaszból megjelölni a helyesnek gondolt megfejtést.
2023. december 7.
Karácsonyi nyereményjáték
Nyeremények 1,2 millió forint összértékben
Akárcsak tavaly, idén is játszani hívjuk az épületgépészeket! Karácsonyi nyereményjátékunkban a támogató partnereink által feltett kérdésekre kell feleletválasztós módon válaszolni, a három lehetséges válaszból megjelölni a helyesnek gondolt megfejtést.
Tovább a nyereményjátékhoz →
Hirdetés
Fizessen elő még most, idei áron!
2024 januárjától változnak a VGF&HKL szaklap előfizetési árai, de az év végéig még lehetősége van arra, hogy előfizetését még az idei áron kösse meg – akár 2025 végéig! Gondolkodjon előre, és tartson velünk jövőre és azután is, hiszen „A legjobb épületgépészek előfizetőink, előfizetőink a legjobb épületgépészek!”
Érdekel az előfizetés →
Ők az Év Emberei
Az épületgépészet kitüntetettjei
Az Országos Magyar Épületgépész Napok hagyományosan az Épületgépész Bállal zárul. Ugyancsak hagyományosan ezen adják át azokat az elismeréseket, amellyel a szakma legkiválóbb képviselőt díjazzák. Nem történt ez másképpen ebben az évben sem, mutatjuk, kik részesületek az elismerésekben.
Tovább a cikkhez →
Támogatott cikk
CONSTRUMA
A hely, ahol a tervek életre kelnek
A 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás 2024-ben április 10–14. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Már folyik a helyosztás, melynek során most mintegy 10% helydíjkedvezményt biztosítanak mindazon cégek számára, akik 2024. január 31-ig hivatalosan is bejelentkeznek a kiállítások valamelyikére.
Tovább a cikkhez →
Előfizetőknek
Differenciálnyomás-mérők
Áttekintő táblázat
Tovább a táblázathoz →
Légcsatornázható mono split klímák
Áttekintő táblázat
Tovább a táblázathoz →
Továbbra is fókuszban a hőtömeg
Megjelent a VGF&HKL szaklap idei utolsó lapszáma
Novemberi számunkban megkezdtünk egy témát, arról, milyen lehetőségeket kínál az épület – ha az megfelelő tömegű, és a célnak megfelelő gépészettel szerelt – a megtermelt hűtési vagy fűtési energia tárolására. Frissen megjelent decemberi számunkban folytatjuk ezt a témát, s kiemelten ajánljuk olvasóinknak Szebellédi Tamás írást, amelyben a szerző az épületszerkezet temperálásához megvalósítható rendszereket veszi sorra annak függvényében, hogy azok a födém közepén, az alsó vasalásán, illetve az alatt helyezkedik el.
Karácsony hónapja lévén, játékra is invitáljuk olvasóinkat. Már hagyományosnak mondható épületgépész totónk nyereményeinek összértéke meghaladja az 1,2 millió forintot, ami reményeink szerint elég kecsegtető ahhoz, hogy minél többen játsszanak velünk. Emellett természetesen számos témában kínálunk szakcikkeket, íme egy kis ízelítő a tartalomból:
 • Az épület, mint energiatároló II. Csőfektetési, hőmérséklet- és páraszabályozási kérdések
 • Száraz módszerű falfűtés és leszúrótüskés padlófűtés
 • Ilyen a modern fűtési rendszer: vegyszermentes
 • Fókuszban a hőtömeg. Kiderült, milyen házat építenének a gépészek
 • Szeretne hőszivattyút? Nem? És ha ingyen van? A „rózsák háborúját” vívják újra Nagy-Britanniában a hidrogén- és a hőszivattyúpártiak
 • MekkMester
 • Épületgépészeti Múzeum
 • Hírek, újdonságok
 • Áttekintő táblázat: Akkumulátoros présgépek
 • Ezért fontos a födémszigetelés!
 • Dugulásmentes, energiahatékony szennyvízszivattyúk
 • Páraelszívók kiválasztása és üzemeltetése
 • Összehasonlító táblázat: Teleszkópos háztartási páraelszívók
 • Nyereményjáték
 • Keresztrejtény
Beleolvasok →
Tegyen előfizetést a fa alá!
Lepje meg a szakma újdonságai iránt érdeklődő épületgépész ismerősét – legyen az akár víz-, gáz-, fűtésszerelő vagy klímás szakember – egy VGF&HKL-előfizetéssel! Az épületgépészeti szaklapot az ön által kiválasztott szakember kapja majd egy éven át, de hogy a meglepetés azonnal kézzel fogható és fellapozható legyen, önnek is küldünk egy személyesen átadható mutatványszámot és ajándékkártyát.
Érdekel az előfizetés →
Kövessen minket közösségi oldalainkon is!
VGF&HKL Facebook VGF&HKL YouTube VGF Home YouTube
A VGF&HKL hírlevélben különböző felületek köthetők le,
bővebb információkért kattintson ide!

Impresszum
A VGF&HKL hírlevél kiadója: M-12/B Kft.
A szerkesztőség címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 103.
Telefon: 06 1 450 0868
E-mail: info@vgf.hu
Hirdetésfelvétel: 06 20 556 2918
Honlap: www.vgfszaklap.hu
Facebook: @vgfszaklap