Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Okosítsd a buta légkondícionálód is

2015. január 13. | VGF online |  12 026 |

Okosítsd a buta légkondícionálód is

Egyre népszerűbbek az intelligens hőfokszabályozók, részben az olyan okos eszközök sikerének, mint amilyen a Nest tanuló termosztátja (következő lapszámunkban egy átfogó és részletes cikk jelenik meg az okos termsoztátokról). Most egy izraeli startup adott ki egy eszközt, a Sensibo-t, ami okos funkciókkal látja el akár a régi, távirányítós légkondikat is.

Az eszközt csak fel kell pattintani a légkondira. Képes megállapítani, hogy mikor kell a légkondi filterét kitisztítani, és képes becslést készíteni az energiafogyasztásról. A központi eszköz a "kapszula" két mikroprocesszorral van ellátva, többszörös infravörös emitterrel és szenzorokkal, amik képesek megállapítani a páratartalmat, hőmérsékletet, világosságot, és hogy vannak-e a szobában. Ehhez hozzá jön még egy applikáció, előre telepített parancsokkal, ébresztőóra-szinkronizácóval és más funkciókkal.

Képes a normál távirányítóval párhuzamosan is működni. A legjobb az egészben, hogy képes a légkondi öko-lábnyomát 40%-kal csökkenteni. A terméket 159 dollárért árulják, de ha sikeresen startol a cég, fele ennyiért fogják adni januártól.

Okosotthon