VGF szaklap

TÁMOGATOTT CIKK

Az elektromos fűtésé a jövő?

Az elektromos fűtésé a jövő?

A közelmúltban zárult Construma/Hungarotherm egyik tanulsága, hogy számolni kell az elektromos fűtések piacán tapasztalható fejlődésekkel.

Egyszerűsödő klímagáz-adatbázis?

Egyszerűsödő klímagáz-adatbázis?

Hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) módosítása. Így egyszerűsödtek a hűtősöket, klímásokat érintő adminisztrációs terhek.

A digitalizált épületgépészeté a jövő

A digitalizált épületgépészeté a jövő

Egy jó épületgépészeti (víz, gáz, fűtés, hűtés, légtechnika) rendszer olyan a háznak, mint az embernek az egészsége. Akkor vesszük észre mennyire fontos, ha nincs vagy ha nem jól működik. Ha túl hangos a klíma, ha nem elég meleg a víz, ha nem folyik megfelelően a fürdővíz, ha a gyerekszoba hűvösebb, ha a gáz és villanyszámla túl magas, ha megjelennek a sarokban a penészfoltok, már tudjuk, hogy otthonunk nem egészséges.

Konvektorcsere 2019

Konvektorcsere 2019

Elindult az államilag támogatott konvektorcsere-program, a pályázatokat 2019. május 20. 10 órától lehet benyújtani elektronikus formában a rendelkezésre álló keret kimerüléséig. Összesen 4000 pályázatot tudnak fogadni 2 milliárd forint összértékben.

Amire 400 fűtésszerelő volt kíváncsi

Amire 400 fűtésszerelő volt kíváncsi

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy részvételükkel sokan hozzájárultak az ISH Konferencia 2019 sikeréhez. A rendezvényen rekordszámban, közel 400-an, elsősorban épületgépész kivitelezők és a szakma képviselői vettek részt, hogy megismerjék az ISH kiállításon bemutatott termékfejlesztéseket.

TÁMOGATOTT CIKK

Nyit a 10. HUNGAROTHERM

Nyit a 10. HUNGAROTHERM

Idén egészen korán, április 3–7. között várja a látogatókat a CONSTRUMA Otthonteremtési csokor – melynek ebben az évben a HUNGAROTHERM is része – a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A HUNGAROTHERM, mely az épületgépészet legnagyobb szakkiállítása Magyarországon, immár 20 éve minden páratlan évben felvonultatja a legújabb épületgépészeti trendeket, termékeket, műszaki megoldásokat.

A laikus ügyfelet tájékoztatni kell!

A laikus ügyfelet tájékoztatni kell!

Kerüld el a meglepetést és a felesleges kiszállást!

Sajnos a megrendelőknek az esetek döntő többségében fogalmuk nincs arról, hogy egy hőszivattyú pontosan hogyan működik, és mennyit is fogyaszt valójában. A félreértések elkerülése végett a telepítő szerelőnek fel kell világosítani a laikus fogyasztókat a berendezés működéséről, ellenkező esetben nap-nap után kapják az elégedetlen telefonokat.

Üzembe lehet-e helyezni a régi gázfogyasztó-készülékeket?

Üzembe lehet-e helyezni a régi gázfogyasztó-készülékeket?

Leporoltuk a gázfogyasztó készülékekről szóló ErP-s információkat, rendeleteket és észrevettünk egy érdekességet, ami alapjaiban megváltoztathatja a gázfogyasztó készülékek beüzemelésének lehetőségét. Megjelent a VGF&HKL legújabb, áprilisi száma, melyből olvasóink első kézből értesülhetnek a szakmát érintő legfrissebb történésekről.

Támad a fűtőfólia a Construmán?

Nem minden arany, ami fénylik – mondja a régi közmondás. Bizony, egy szakmai kiállításon is felütik a fejüket olyanok, amelyek hangzatos ígéretekkel csábítják a laikus felhasználókat. Sokat foglalkoztunk már a fűtőfilm hátrányairól, ha úgy tetszik veszélyeiről. De nem eleget! Nézzük meg ismét ezt a „csodaszert”!

Média12 Workshop a Construmán

Média12 Workshop a Construmán

5 napos konferencia a D pavilonban

A VGF&HKL szaklapot is gondozó Média12 kiadó a Construma ideje alatt Workshop néven szakmai előadásokat tart. Az 5 napos konferencia körbejárja az építőipar jellemző területeit, kiemelten kezelve az épületgépészet és az épületvillamosság érdekes témáit.

50 ezerért vállalja a fűtésszerelő a virtuális kazáncserét

50 ezerért vállalja a fűtésszerelő a virtuális kazáncserét

„A megrendelőnek a gázkészülékre kell raknia a mobilját és a VR-gázszerelő távolról, virtuális technológia segítségével képes komplett hőcserélőcserére és beszabályzásra” – hirdeti az érdi székhelyű, minősített VR-gázszerelőmester. A hirdetés szerint egyelőre csak Iphone X készülékkel működik az alkalmazás, de hamarosan Androidra is elérhető lesz az új technológia. Nem akartuk elhinni, hogy ilyen tényleg létezik, ezért azonnal végére jártunk a futurisztikusnak tűnő technológiának.

TÁMOGATOTT CIKK

Megérkezett az új Uponor S-Press PLUS

Megérkezett az új Uponor S-Press PLUS

Az Uponor fittingek új generációja

A többrétegű műanyag csövekhez használatos présfitting idomrendszer az egyik leggyakrabban használt eszköz az európai piacon. Gyors, tiszta és biztonságos kötést hozhatunk létre vele, így ez a megoldás az egyik legkedveltebb a vízvezetékek és fűtéscsövek szerelésénél. Egy megbízható, költséghatékony megoldás.

TÁMOGATOTT CIKK

Rendhagyó homlokzatszigeteléssel készül egy iskola Fehérgyarmaton

Rendhagyó homlokzatszigeteléssel készül egy iskola Fehérgyarmaton

A SAJÓ DESIGN Bt tervezésében, Sajó Imre építőművész, vezető tervező irányításával készült tervek alapján szerelt homlokzatszigetelésben Heraklith táblák felhasználásával épül Fehérgyarmaton a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola.

A megújulók és az atomenergia nem ellenségei egymásnak

A megújulók és az atomenergia nem ellenségei egymásnak

A villamosenergia-igény tovább fog emelkedni a következő években Magyarországon. Az igények kielégítésében a megújuló energia és az atomenergia nem tekinthető egymás ellenségének – emelte ki Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjáért felelős tárca nélküli miniszter az Energiagazdálkodás a XXI. században című konferenciáján.

TÁMOGATOTT CIKK

Épületgépészeti ágazati Szakmai Workshop

Épületgépészeti ágazati Szakmai Workshop

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Épületgépészeti ágazati Szakmai Workshop-ot szervez, amelynek célja az ágazatban tanító és vizsgáztató pedagógusok, szakmai–gyakorlati oktatók, munkaközösség-vezetők szakmai felkészülésének támogatása.

TÁMOGATOTT CIKK

ISH konferencia Budapesten

ISH konferencia Budapesten

A világ legújabb épületgépészeti fejlesztései, hidrogéncellás kazánok, hibrid szivattyúk, új generációs kondenzációs kazánok és hőszivattyúk, intelligens hővisszanyerős központi szellőzések, okos vízszivárgás érzékelők és még sok érdekesség és prototípus kerül bemutatásra, ami még csak most fog a hazai piacra kerülni. Az új építőipari trendek és fejlesztések választ adnak rá, hogy milyen irányba alakulnak át otthonaink, mi várható a jövőben. A konferencia bemutatja a jövő fűtésszerelőit és előrevetíti milyen irányba fejlődik az épületgépész szakma.

A jövőből üzen az ISH

A jövőből üzen az ISH

Hogy mit hoz a jövő? Azt igazából egy szakkiállításról tudhatjuk meg leginkább. Az ISH idei, frankfurti mustráján Sci-fibe illő újdonságok ejtették ámulatba a szakembereket és a végfelhasználókat. Na de a világ legnagyobb épületgépészeti szakkiállításán illik is hozni a színvonalat.

TÁMOGATOTT CIKK

Két hét múlva nyit a HUNGAROTHERM

Az idei évben egészen korán, április 3–7. között ismét érdemes kilátogatni a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba, a CONSTRUMA csokorra, az építőipar hazai csúcsrendezvényére. 2019-ben a CONSTRUMA és OTTHONDesign kiállítások mellett a kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM is tagja e csokornak, így még szélesebb körű tájékozódási lehetőség vár a szakmai látogatókra az újdonságok terén. A kiállítás honlapján már működik a szakmai látogatók számára a konferencia és látogatói regisztráció.