Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tolják a készülékcseréket, inkább javíttatnak

Tolják a készülékcseréket, inkább javíttatnak

Amennyire lehet, kitolják a készülékcseréket a gázkazán tulajdonosok. A támogatások ellenére sokan az utolsó utáni pillanatig várnak elavult gázkazánjuk cseréjével. Egyre kevesebb azonban az alkatrész, így nagy meglepetéseket okozhatnak majd a télvíz idején tönkremenő készülékek.

Elstartolt a szakmák Európa-bajnoksága

Elstartolt a szakmák Európa-bajnoksága

Kezdetét vette Grazban az EuroSkills 2020, amely a koronavírus járvány miatt, kényszerűségből csúszott át az idei esztendőre. A legjobb fiatal európai szakemberek versenyén a víz- gáz és fűtésszerelés kategóriában Török Balázsnak (nyitóképünkön) szurkolhatunk.

Százoldalas a szeptemberi VGF&HKL

Százoldalas a szeptemberi VGF&HKL

Szeptemberben a szokásos nyolcvan oldal helyett kerek száz oldalon jelent meg a VGF&HKL. Bízunk benne, hogy merítésünk az épületgépészet tárgykörében a szokásos mélységű, és a témák változatosságára sem lehet panasz.

A hűtővizet is kezelni kell

A hűtővizet is kezelni kell

Sok szó esett már a kazántápvíz, illetve a fűtővíz kezeléséről, azonban a hűtési energiát szállító vízről még nem beszéltünk, mert nem is léteznek erre vonatkozó konkrét irányelvek. Tekintsük át dióhéjban, hogy milyen, az üzemeltetés során felmerülő problémákat kell megoldani a hűtővízzel kapcsolatosan.

TÁMOGATOTT CIKK

Bemutatkozik a TA-Smart

Bemutatkozik a TA-Smart

Az IMI Hydronic Engineering egy új, kétjáratú, integrált szelepmozgatóval ellátott „okos” szabályozószelepet mutat be a magyar épületgépészeti piacon, amely a funkciók egyedülálló kombinációját kínálja.

Fürdőszobák gyerekszemmel

Fürdőszobák gyerekszemmel

Zömében a háztartás minden tagjának megfelelő, gyermekbarát fürdőszobai termékek iránt mutatkozik igény, de van kereslet a gyermekspecifikus termékek iránt is – főleg a tehetősebb családokban. Ez főként két trendváltozásnak, a lakások kialakításában bekövetkezett változásoknak és az idősödő népességnek tulajdonítható.

Visszatérnek a vásárok

Visszatérnek a vásárok

Már nagyban szervezik a jövő évi Construmát, lesz Mostra Convegno is

Jövő év áprilisában újra megrendezik a legnagyobb hazai építőipari szakkiállítást, azaz a Construma csokrot. A vendégeket és a kiállítókat 2022. április 6-10. között várják a szervezők a megszokott helyszínen, a Hungexpo területén. Visszatér az élet Milánóba is, ahol március 8. és 11. között rendezik a világ egyik legjelentősebb, épületgépészeti tematikájú nemzetközi vásárát.

Olcsó a klímafűtés?

Olcsó a klímafűtés?

Átmeneti időben mindenképp. Véget ért a nyár, azonban nappal még mindig meleg van, éjszaka sem csúszik 10 ˚C alá a hőmérő higanyszála, és nincs is itt még a fűtési szezon. Az ilyen időszakokban ideális lehet a klímafűtés.

TÁMOGATOTT CIKK

Komfort vs. enegiahatékonyság?

Megfelelő szellőzés kialakításával mindkettő elérhető!

Ne felejtsük el! Jól szigetelt épületek esetén kizárólag folyamatos és szabályozott szellőzési rendszer kiépítésével kompenzálhatjuk azt a hiányt, amit az épület természetes filtrációjának megszűnése eredményez! Az ennek hiányában kialakuló rossz levegőminőség azon túl, hogy rontja a komfortunkat, a bent tartózkodók számára a pára, penész, valamint a megnövekedett szén-dioxid tartalom egészségügyi kockázatot is jelent.

TÁMOGATOTT CIKK

Egy nemzetközileg is jegyzett magyar cég a szigeteléstechnika élvonalából

Egy nemzetközileg is jegyzett magyar cég a szigeteléstechnika élvonalából

Mint mondják, az ördög a részletekben rejlik, s igaz ez az építőipar területeire is. Egy építkezés során kiemelt fontosságú, hogy a szigetelések minőségére maximális figyelmet fordítsunk. A profi eredmény elérése érdekében a szigeteléstechnikában élenjáró vállalkozást kell választanunk, és ezt itthon is könnyűszerrel megtehetjük, hiszen a külföldi referenciákkal is rendelkező Isoflex Kft. minőségi és széles palettát lefedő termékkínálata a rendelkezésünkre áll.

TÁMOGATOTT CIKK

Öntsünk tiszta vizet…

Öntsünk tiszta vizet…

A megfelelő mennyiségű és minőségű víz elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Az ivóvízben lévő anyagok nagy része bekerül a szervezetünkbe, így egészségünk érdekében nem mindegy, hogy milyen vizet iszunk, használunk. A hálózati ivóvízzel közvetlenül érintkező termékeket a Nemzeti Népegészségügyi Hatóság ellenőrzi, vizsgálja.

TÁMOGATOTT CIKK

KAN tréning központ

KAN tréning központ

A KAN-Therm Mobil Képzési Központja európai körútra indul

A termékek iránti hatalmas érdeklődésnek köszönhetően a KAN-Therm kibővíti projektjeit, ezzel is növelve partnerei körét. Az új innováció a Mobil Képzési Központ, amely hamarosan egy különleges útra indul Európába – erre pedig egy e célra épített különleges jármű, vagyis a KAN Truck Training Center fog szolgálni. Itt műszaki szakértők osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a látogatókkal, valamint bemutatják a Kan-Therm rendszereket.

Kéményátvétel egy nap alatt

Kéményátvétel egy nap alatt

A kivitelezést követően akár aznap is át tudják műszakilag venni a kéményellenőrök a kéményeket, ennek köszönhetően a gázkészülékcsere folyamata jelentős mértékben rövidült.

XII. Szolár Konferencia – Szakmai és befektetői workshop

XII. Szolár Konferencia – Szakmai és befektetői workshop

November 17-én rendezi meg a hazai napenergiaipar egyik legnagyobb eseményét a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. Az immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő konferencia célja a szakma és a befektetők találkozása, sikeresebb együttműködése, új napelemes projektek elősegítése, a beruházók döntésének megkönnyítése és kapcsolatok építése a potenciális kivitelezőkkel.

Kabáthoz a gomb

Kabáthoz a gomb

Milyen termosztátot szereljünk a gázkazánhoz?

A termosztátok elsődleges feladata, hogy egy beállított hőmérsékletnek megfelelően a gázkazánt vezéreljék. Ez a folyamat többféle módon valósítható meg, léteznek analóg, digitális, programozható, öntanuló, buszrendszeren kommunikáló termosztátok. Fűtési költségek és komfort szempontjából azonban nem mindegy, mit ajánlunk a megrendelőnek.

TÁMOGATOTT CIKK

Összefogással a hatékonyságért

Összefogással a hatékonyságért

Charon Group – 3 cég, 30 év tapasztalat

Köztudott: egységben az erő. Ám a Charon Group cégcsoportot nemcsak a külön-külön is stabil, sikeres cégek erejének egyesítése, hanem a folyamatok optimalizálása, a partnerek jobb elérése és a saját gyártás beindítása hozta létre.

Készüljünk a pályázatra!

Készüljünk a pályázatra!

A nyárra ígérték az energiaszegénység kockázatában élők napelem-telepítési támogatásának kiírását

Bár még nem írták ki azt a pályázatot, amelynek révén az energiaszegénység kockázatának leginkább kitett, több tízezer család kaphat várhatóan vissza nem térítendő EU-s támogatást, Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) véleménye szerint az érintetteknek nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, és érdemes szakértő segítséget kérve felkészülni a pályázati ablak megnyílására.

A víztisztítókat is karban kell tartani

A házi víztisztítók ma már egyre népszerűbbek, sőt bizonyos esetben a fűtési rendszerek védelme érdekében használatuk nélkülözhetetlen. Azonban, hogy mindig a megfelelő minőségű víz álljon rendelkezésre, a víztisztítókat is karban kell tartani legalább évente, félévente.