Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A fűtési szezonon kívül is ölhet a szén-monoxid

A fűtési szezonon kívül is ölhet a szén-monoxid

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna, hiszen a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, a mérgezés veszélye tehát egész évben fenyeget. Május közepéig félszáz eset miatt riasztották a tűzoltókat.

Szundítottál már bele szakmai előadásba?

Szundítottál már bele szakmai előadásba?

Olyan szakembereknek, gyártói képviselőknek szeretnénk segíteni a kiadónk által szervezett prezentációs tréninggel, akik állandó előadói az épületgépészeti rendezvényeknek, konferenciáknak.

Szakszerű üzemeltetés nélkül nem megy!

Szakszerű üzemeltetés nélkül nem megy!

Hiába vannak korszerű, energiatakarékos berendezéseink, ha az azokban rejlő lehetőségeket nem használjuk ki, mert rosszul üzemeltetjük őket. Lustaság, a szaktudás hiánya, értelmezhetetlen használati utasítások mind befolyásolhatják a gazdaságtalan üzemeltetést.

A gázfegyver árnyékában

A gázfegyver árnyékában

Már tavaly is komoly problémákat vetett fel, hogy a földgáz ára a korábbiakban megszokott sokszorosára emelkedett, az orosz-ukrán háború kitörése után pedig már nemcsak a költségek emelkedése, hanem a gázcsapok elzárásának a lehetősége is félelmeket gerjeszt. Mivel fogunk fűteni, ha ellátási zavarok lépnek fel, pláne, ha teljesen leállnak az orosz szállítások? Egyebek mellett erről beszélt az RTL Klub Reggeli című műsorában Szemán Róbert épületgépész-mérnök, a VGF&HKL főszerkesztője.

Mivel fűtsünk, ha elzárják a gázt?

Mivel fűtsünk, ha elzárják a gázt?

Vegyen részt a Media12 kiadó Elektromos Fűtés Konferenciáján, és közelebb kerül a részletekhez!

Vajon megfelelő alternatívája lehet az elektromos fűtés a gázfűtésnek? Akkor is nyúlhatunk ehhez a megoldáshoz, ha a földgázellátásban zavar lép fel? Egyebek mellett erre a kérdésre is keresi a választ az Elektromos Fűtés Konferencia és Képzés, lapunk kiadója szervezésében, május 25-én. Az esemény a VGF&HKL előfizetői számára ingyenes!

Érdekli az elektromos fűtés? Jöjjön el a konferenciánkra!

Érdekli az elektromos fűtés? Jöjjön el a konferenciánkra!

A Media12 kiadó május 25-én tartja az Elektromos Fűtés Konferencia és Képzés című rendezvényét. Helyszín: Flashback stúdió, F5-ös terem. Budapest, Bogdáni út 1, 1033. A rendezvény a VGF&HKL szaklap előfizetői számára ingyenes!

Zsírleválasztók fontossága

Zsírleválasztók fontossága

A VGF&HKL szaklap hasábjain gyakran olvasni olyan megtörtént eseteket, ahol a zsírleválasztók kiiktatása, vagy éppen be nem építése beláthatatlan problémákat, pert, anyagi veszteségeket okozott. Nézzük át, hogyan is működik ez az eszköz.

TÁMOGATOTT CIKK

Új, rozsdamentes acél rendszer ivóvízellátáshoz, az Uponortól

Új, rozsdamentes acél rendszer ivóvízellátáshoz, az Uponortól

Tovább szélesítette portfólióját az Uponor az ÚJ UPONOR INOX rozsdamentes acél, ivóvízre használatos rendszerével.

Küldünk egy lapszámot, csak kérnie kell!

Magyarország piacvezető épületgépészeti szaklapja, a VGF&HKL figyelemfelkeltő kampányt indított. Ennek keretében Ön is megismerheti a kiadványt! Csupán egy e-mail-jébe kerül, és postai úton megkapja a 120 oldalas, 2022. áprilisi számot! Természetesen ingyen és bérmentve, kötelezettségektől mentesen.

TÁMOGATOTT CIKK

BWT Best Water Home koncepció

BWT Best Water Home koncepció

A BWT már nemcsak berendezéseket kínál, hanem komplex megoldást egy otthon vízkezelésére

Egy otthon optimális vízrendszerének kialakítása és üzemeltetése nem egy újabb nyűg, amivel a sok egyéb dolog mellett foglalkozni kell, köszönhetően a BWT komplex háttértámogatási rendszerének. Ma már nemcsak berendezéseket, hanem teljes körű megoldásokat kínál Európa meghatározó vízkezelő vállalata a fogyasztói és partnerei számára. A pincétől a padlásig, felhasználási célra optimalizált víz kerül a végpontokra úgy, hogy az üzemeltetés terhét leveszi a felhasználó válláról. Vízlágyítás, vízszűrés, konyhai ivóvíztisztítás a BWT Best Water Home digitális rendszerében.

Madarat tolláról, gépészt pólójáról!

Madarat tolláról, gépészt pólójáról!

Nem vagy tökéletes, de közel állsz hozzá? Már az óvodában is ütvefúró volt a jeled? Kijavítod, amit „a férj” elrontott? Hirdesd pólódon vagy kapucnis pulcsidon is, hogy számíthatnak rád az ügyfelek! Egy kis humorral néha többre megy az ember, mint a bekeretezett oklevelével. Nézd meg félig vicces, félig komoly pólóinkat a webshopunkban, és rendelj egyet a méretedben, hogy mosolyt csalj megrendelőid arcára!

TÁMOGATOTT CIKK

Wire és Tube 2022

Wire és Tube 2022

Nyáron újra a kábeleké és a csöveké a főszerep Düsseldorfban

A 2022. június 20-tól 24-ig áthelyezett vásáridőpont a lehető legnagyobb fokú tervezhetőséggel kecsegteti a kiállítókat és jóval kedvezőbb utazási feltételeket kínál a szerte a világból érkező szakmai látogatóknak.

Radiátorok minősége

Radiátorok minősége

Olcsó, jó minőségű, vagy mindkettő?

Ma már az, hogy melyik földrészen, országban gyártják a radiátorokat, szinte független a minőségtől. Ami számít, az anyagmennyiség, azaz a vastagság, a felhasznált anyagok minősége, a kidolgozottság.

TÁMOGATOTT CIKK

Megnyitott a 40.CONSTRUMA

Megnyitott a 40.CONSTRUMA

Két év kihagyás után több mint 400 kiállítóval április 6-án megnyitott a 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás.

TÁMOGATOTT CIKK

Friss levegő és komfort a maximumon

Friss levegő és komfort a maximumon

Construma akció

Helios KWL® a hővisszanyerős szellőztetés bajnoka! A Helios KWL® hővisszanyerős szellőztető berendezései folyamatosan biztosítják az energiahatékony szellőztetést otthonában, a nap minden órájában.

TÁMOGATOTT CIKK

Bőségzavarban szenved? A mérnök segít!

Bőségzavarban szenved? A mérnök segít!

Hogyan kezdjek hozzá? Merre induljak? Mi lenne a leggazdaságosabb megoldás? Milyen fűtést, klímát válasszak? Ezernyi épületgépészeti kérdés ugrik be egy lakásfelújításkor, vagy családi ház építésekor. Szaktanácsot csak szakembertől érdemes kérni, aki releváns információval tud szolgálni az épületgépészet útvesztőiből. A Construmán erre is lehetőség nyílik.

Itt az új generáció

Itt az új generáció

A fiatal magyar épületgépész szakemberek rendre sikeresen szerepelnek a szakmák Európa- és Világbajnokságán (EuroSkills, WorldSkills). Ha kilátogat a Construmára, most találkozhat Offner Mártonnal, aki 2022-es Plumbing and Heating szakterület képviselője lesz a 2022 WorldSkills Sanghai versenyen, illetve a kétszeres kiválósági érmes Török Balázs Mátéval – és azt is megnézheti, hogyan dolgoznak.

TÁMOGATOTT CIKK

Április 6-án startol a Solarrace 2022, a napelem-kivitelezők első hazai versenye

A XIII. Szolár Konferencia előtti napon kezdődik szintén a Construma szakkiállítás keretein belül az első olyan szakmai verseny, ahol napelemszerelő csapatok tudják összemérni tudásukat. A Hungexpo területén, a G pavilonban 7 db 10×10 méteres versenyterületen építik a csapatok a napelemes rendszereket, amelyeket a szakmai zsűri különböző szempontok alapján fog értékelni. A kész napelemes erőművek teljesítményét, az építés gyorsaságát is mérik, így több kategóriában is lesz lehetőségük a csapatoknak jó eredményt elérni.