Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hálószoba-hőmérsékletek

Forró éjszakák Törökországban, hűvös éjszakák Németországban

2017. január 31. | VGF online |  3455 |

Hálószoba-hőmérsékletek

Az E.ON és a Kantar EMNID közel 8000 embert kérdezett meg Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában, Svédországban, Törökországban és Magyarországon 2016 decemberében.

Ha bárki azt gondolta, hogy az olasz hálószobákban igazán felforrósodik a hangulat éjszaka, tévedett, legalább is ami a hálószobák hőmérsékletét illeti: az olaszok 34 százaléka 18 vagy 19 fokos hőmérsékleten szeret aludni. A legtöbb német is, pontosabban 22 százalékuk a 18 fokot kedveli éjszakára.

A törökök azonban különösen forrón szeretik. Az európai életkörülményekről végzett közös E.ON-EMNID felmérésből kiderült, hogy a törökök harmada 25 fokos vagy annál melegebb szobában szeret aludni.

Ezzel az eredménnyel ők állnak az élen. Utánuk jönnek kissé lemaradva a svédek és a csehek, akiknek körülbelül egynegyede 20 fokos hálószobában tud igazán jót aludni. A britek a hűvös, 15 fokos vagy még hidegebb hálószobát részesítik előnyben. 18 százalékuk inkább a sarkvidéki, mint a nyári hőmérsékletet szeretik éjszaka. A németek szintén a hűvös hálószobát kedvelik, hiszen 17 százalékuk 15 foknál is hűvösebb szobában alszik.

A nappali szobák hőmérséklete a hálószobákéhoz hasonlóan alakul Európában. A felmérésben résztvevő törökök közel fele (43 százaléka) azt szereti, ha a nappaliban legalább 25 fok van. A leghűvösebb nappalikat szintén Olaszországban találjuk, ahol az emberek 26 százaléka 18-19 fokos nappaliban érzi jól magát.

Az eredmények az „Élet Európában” című felmérésből származnak.

EurópaFelmérésNagyvilág