Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tüzeljünk jól!

2017. március 19. | VGF online |  10 120 |

Tüzeljünk jól!

Mutatjuk, hogyan kell begyújtani, hogy a lehető legtöbb energiát nyerjük a tűzből, és a legjobban kíméljük kályhánkat és környezetünket.

A tűzifarakatot fentről gyújtsuk be (legalul a legvastagabb fadarabok, felül a gyújtós!), lehetőleg papír nélkül. Ha fektetve nem férnek be a hasábok, akkor állíthatjuk is őket, a kályha hátsó falához a legvastagabb darabokat, aztán vékonyabbakat, végül magunkhoz legközelebb a gyújtóst. Így hamarabb melegszik fel a tűztér, és terjed a tűz le- vagy hátrafelé, nem kell egyszerre túl nagy mennyiségű égéslevegőt biztosítani.

Még valami: nem szabad lángoló parázsnál elzárni az égéslevegő beáramlását!

Végül: legyen jó a kéményünk, és biztosítsunk elegendő levegőt a lakóknak és a tüzelőberendezésben zajló égésnek is.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

FatüzelésKályha