Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Az igényesen felújított fürdőszoba

2019. január 10. | VGF online |  5532 |

Az igényesen felújított fürdőszoba

Bizonyára sokan emlékeznek még Peterdi Pálra, aki nem restellte éjjel-nappal az újsághirdetéseket bogarászni egy-egy nevetséges baki után. Leleményeit rovatba is szerkesztette, melyet a Szeszélyes évszakok című műsorban Tücsök és bogár néven közreadott. A szemfüles olvasók bizony épületgépészeti vonatkozásban is találhatnak manapság tücsköt és bogarat.

A Tücsök és Bogár annak idején egy viccel kezdődött. Párbeszéd a mai  energiahelyzet fényében : – Maguk mivel tüzelnek a télen? – kérdezte meg a piacon az egyik vásárló. – Tavaly még padlófűtés volt, de mostanra már elfűtöttük a padlót – vágta rá a másik. Ez még semmi, ahhoz a fényképhez képest, melyet egyik olvasónk küldött be egy eladó ingatlanról.

Az igényesen felújított  társasházi lakás Zalaegerszegen található. Hogy mit is jelent egyes ingatlanközvetítők számára az igényes kifejezés, arra jó példa a lakás fürdőszobája. vizsgáljuk is meg alaposan a fotót. az átalakítás nem múlt el nyom nélkül, az eredeti állapotok pontosan lekövethetők.  Jól látszik az egykori tükör helye, világítótest alatt. A WC csésze szintén áthelyezésre került, a Demeter tartály pozíciója nem változott. Viszont a fürdőszobai padlóösszefolyó szifon remek lehetőséget biztosított a kád lefolyójának kialakítására. A flexicső nagy segítséget nyújtott a csaptelepek áthelyezésénél, így tovább emelve az igényesség érzetét a fürdőszobában. Emellett anyaghasználat tekintetében nem mehetünk el szó nélkül az ötrétegű cső mellett sem. Emellett a rézcsöves vízvezetés is önmagáért beszél a törölközőszárító csőradiátor kialakításánál.

Furcsa