Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Az ELMŰ-ÉMÁSZ megvásárolta a Klíma Kft.-t

2019. március 4. | VGF online |  1501 |

Az ELMŰ-ÉMÁSZ megvásárolta a Klíma Kft.-t

Az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport tagvállalata, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. 2019. február 28-án sikeresen lezárta a Klíma Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlására irányuló tranzakciót.

Ezáltal a társaság a már eddig is nyújtott integrált energetikai megoldásainak széles körét épületgépészeti, hűtési, fűtési megoldásokat támogató termékekkel, szolgáltatásokkal egészíti ki.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását, továbbá egyéb – a szerződésben meghatározott – feltétel teljesülését követően az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. 2019. február 28-án sikeresen lezárta a Klíma és Hűtéstechnológia Tervező, Szerelő és Kereskedelmi Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlását.

A megvásárolt társaság légkondicionálási és hűtési megoldásokat kínál. A felek a szerződést 2019. január 28-án írták alá.

Koncz László úr, az ELMŰ-ÉMÁSZ kereskedelemért felelős igazgatósági tagja elmondta:

„A Klíma Kft. megvásárlásával nagyon fontos lépést teszünk új stratégiánk megvalósítása érdekében, hiszen a Klíma Kft. amellett hogy sikeres múlttal és komoly referenciákkal, tapasztalt, szakmailag elismert munkatársakkal rendelkezik a magyarországi épületgépészeti és megújuló energiahasznosítási piacon, jelentős piaci részesedéssel bír a klímaberendezések nagy- és kiskereskedelmi piacán is. A sikeres tranzakciózárást követően társaságunk a már eddig is nyújtott integrált energetikai megoldásainak sorát épületgépészeti, hűtési, fűtési megoldásokat támogató termékekkel, szolgáltatásokkal egészíti ki, így ügyfeleink egyre több energiafelhasználással kapcsolatos igényét tudjuk már kiszolgálni egy kézből, biztos háttérrel és magas minőséggel.”

Klíma