Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Milyen burkolat kerüljön a padlófűtés fölé?

Olvasói levél

2019. május 2. | VGF online |  16 000 |

Milyen burkolat kerüljön a padlófűtés fölé?

Egy Olvasónk abban kér tőlünk tanácsot, milyen burkolatot válasszon padlófűtéshez. Levelét megosztjuk a honlapunk látogatóival, bízva abban, hogy válaszaikkal segítenk megválaszolni a kérdést.

„Tisztelt szerkesztőség!

Újépítésű családi házunkban minden helyiségben padlófűtés került kialakításra. Nagy probléma a megfelelő burkolatválasztás. Kerámia, laminált parketta vagy a mostanság köztudatba kerülő vinyl padló jöhet szóba. Valójában mindhárom tehető nappaliba, konyhába és szobába is kopásállóság és vízállósági mutatók szerint.  A kérdésem az volna, hogy tudnak-e önök állást foglalni ezek hőátbocsátási tényezőjéről és egyéb tulajdonságairól, úgymond köznyelven mit hová lehet burkolni padlófűtés szempontjából.

Az internetet bújva csak megbízhatatlan forrásokból találni erre választ, mindenhol csak a gyártó nyilatkozik erről, ami valljuk be, nem biztos hogy az igazság. Egy áruházban egy készséges eladó a kérdésünkre, hogy vinyl tehető-e padlófűtésre, azt mondta, hogy csak 27 fokig jó az általános vinyl, a hőtágulás vagy zsugorodás miatt. De mutatott 3 típust, ami valamilyen kőzetalapú, és azt bátran lehet használni. Nagyon sok fórumon találkozom a problémával, a köztudatban igazi homály a laminált parketta és a vinyl padló használata a padlófűtésen.

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Kiss Árpád”

Olvasói levélPadlófűtés