Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Betiltották a gáztűzhelyeket Berkley-ben

2019. augusztus 7. | VGF&HKL online |  1631 |

Betiltották a gáztűzhelyeket Berkley-ben

Bár több helyen felmerült már ötlet szintjén a gázkészülékek betiltása, egy kaliforniai város az első, amely valóban lépett is az ügyben. Berkley-ben jövőre már tilos lesz új építésű ingatlanokat gáztüzelésű berendezésekkel felszerelni.

Környezetvédelem – ez az oka annak, miért nem kerülhet 2020-tűl gáztűzhely vagy gáztüzelésű bojler az egyeteméről híres kalforniai város, a 120 ezeres Berkley új építésű lakásaiba. Ahogyan arról az amerikai sajtó nyomán a Qubit.hu hírt adott, a városi döntéshozók által elfogadott álláspont szerint az elektromos tűzhelyek jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, mint a gáztűzhelyek.

Kate Harrison, a berkeley-i városi tanács tagja, a javaslat beterjesztője szerint ez nem nagy ár azért, hogy felvegyük a harcot a klímaváltozás ellen, ráadásul nem ez a város az egyetlen, amely felvállalta, hogy nullára csökkenti a károsanyag-kibocsátását. Bár Berkeley az első a sorban, valószínű, hogy más kaliforniai városokban is bevezetik a gáztilalmat: San José, Sacramento és Los Angeles is ugyanezeket a zéró emissziós vállalásokat tette, csak épp még nem szavaztak meg hasonlóan drasztikus lépéseket. Nem ez lenne az első eset, hogy épp Berkeley városából indul meg valamilyen nagyobb változás: az éttermi dohányzás korlátozásától a styrofoam nevű szigetelőanyag betiltásáig több olyan intézkedést is hoztak már itt, amelyet aztán az Egyesült Államokban szélesebb körben is átvettek.

Forrás: Qubit.hu

FöldgázTűzhely

Kapcsolódó

Megtilthatják a gázfűtést az új építésű házakban 2025-től