Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Töklámpás faragásminták szerelőknek

2019. október 31. | VGF&HKL online |  1117 |

Töklámpás faragásminták szerelőknek

A vicsorgó halálfej már unalmas, főleg, ha szakember töklámpásáról van szó. Az alábbiakban néhány sablonnal segítünk azoknak, akik egyedi, a foglalkozásukra jellemző töklámpásfigurát szeretnének készíteni maguknak.

Október 31-én a fél világ készül és megemlékezik az elhunyt hozzátartozóiról. Különböző kultúrákban, más-más vallásokban is megvan a maga ceremóniája. Míg Magyarországon elsősorban a mindenszentek és a halottak napja egyházi ünnepekhez kapcsolódnak szokásaink, más országokban másként emlékeznek meg ezeken a napokon. Talán a leghíresebb és leginkább elterjedt az elmúlt évtizedben még hazánkban is a Halloween, ez a kelta eredetű ünnep. A keresztény ünnepekkel ellentétben itt nem annyira a gyász és a csendes megemlékezés, hanem sokkal inkább a hangos riogatás, a szórakozás és a halott lelkek mondaköréhez köthető képi elemek jellemzőek, ami igazi divathullámként hódította meg, elsősorban a kisgyerekes családokat.

Egyre többen készítenek töklámpást is és ezzel varázsolnak egy kis varázslatos hangulatot otthonaikba. A töklámpafaragásra külön versenyeket és bemutatókat szerveznek már hazánkban is. Ebben segít egy kicsit a VGF&HKL szerkesztősége is. Ha van olyan lelkes szerelő, aki szeretne egy kis humort is belevinni ebbe a játékos ünnepbe, az most a VGF&HKL tökfaragó mintái segítségével egyedi szerelős töklámpást készíthet!

A VGF&HKL töklámpás faragóminta használata:

  1. Vágja le a tök „sapkáját” és vágjon rá egy kis égéstermék-elvezető nyílást!
  2. Kanalazza ki a tök belsejét, a magokat!
  3. Töltse le a kiválasztott mintát!
  4. Nyomtassa ki a faragómintát!
  5. Vágja körül a fekete formát!
  6. Rögzítse a halloween tök oldalára, néhány gombostűvel, kisebb szeggel.
  7. Vágja ki faragókéssel, kis késsel a formát!
  8. Helyezzen mécsest a tök belsejébe, majd helyezze vissza a tök tetejét!

(+1: Ne hagyja felügyelet nélkül, amíg ég a gyertya!)

A minták a képekre kattintva pdf formátumban letölthetők:

Letöltés Letöltés Letöltés Letöltés
Letöltés Letöltés Letöltés Letöltés

Jó tökfaragást kívánunk!

HalloweenJáték