Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Kertöntözés okostelefonnal

2015. február 27. | VGF online |  17 855 |

Kertöntözés okostelefonnal

Az automatizált kerti öntözőrendszerek az elmúlt huszonöt esztendő alatt a teljes ismeretlenségből jól ismert és sokak által vágyott kényelmi berendezésekké váltak, együtt felemelkedve a motoros garázs- és kertkapukkal.

Jól példázza ezt a fejlődés például a Skydrop wifi képes öntözője felkapcsolódik a világhálóra, összegyűjti az időjárási adatokat, majd ezt elemezve dönti el, hogy mikor szükséges kertünket locsolni. Az érzékelőt úgy csinálták meg, hogy akár a Google féle Nest termosztáttal is tudjon kommunikálni, ezzel is pontosítva eredményeit.

Az eszköz egy letisztult 4,3 colos kijelzőt kapott, amely LED világítást kapott és emlékeztet az aktuális locsolási napirendre, ha kérjük. A Skydrop internetfelhőn keresztül csatlakozik az otthoni wifi hálózatra, így interneten keresztül kapja a helyi időjárási információkat, nem kell a Skydrop saját adatbázisát használni.

Az eszközt iOS-en és android operációs rendszeren is lehet futtatni, és telefonodra vagy tabletedre kapod a havi beszámolót az elhasznált víz mennyiségéről. A Skydrop képes bővizű öntözést, vagy csak permetezést az éppen kívánt vízmennyiséget juttatja el növényeinknek. A megadott öntözési programot bármikor megszakíthatjuk, vagy újat adhatunk meg, de akár munkahelyünkön, akár otthon a Skydrop kezelőpaneljén.

Ugyan Magyarországon még szinte elképzelhetetlen a skydrop modern technikájának az alkalmazása, az automatizált kertöntözés egy egyszerűbb megoldása már hazánkban is teret hódított magának.