Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Panelban is lehet zöld

2015. április 29. | Matis Bálint |  6206 |

Panelban is lehet zöld

A SmartGreenHouse startup cég által fejlesztett klímaszabályzó jóval többet tud, mint az elsőre gondolnánk. Az eszköz tökéletes környezetet teremt növényeink számára a hőmérséklet, fény és a talaj víztartalmának szabályozásával.

A helyes beállításokat egy alkalmazás segítségével végezhetjük Androidon és iOS-en egyaránt. Itt be lehet állítani a növény fényigényét, a locsolás mennyiségét, sőt a kényesebb növényeknek a levegő páratartalmán is tudunk módosítani. Az érzékelőt elhelyezhetjük a klímaberendezésen belül, de egy sima virágcseréphez is rögzíthetjük, ha csak az öntözés mennyiségét akarjuk szabályozni. 

A klímaberendezés hálózati csatlakozója alkalmazkodik az amerikai és néhány európai szabványhoz. A növények locsolása egy 20 literes tartályból törtnéik, mely a klímaszabályzó alá van rögzítve.

Az energiatakarékos LED világítás és a sötétített ablaküveg segít a növények növekedéséhez szükséges fény megteremtésében.

 A termék jövője kérdéses. Több hasonló ötlettel álltak már elő különböző cégek, de befuttatni egyiket sem sikerült igazán. Ez lesz majd a szabályt erősítő kivétel?

Okosotthon