Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Radiátorvarázs

2017. július 14. | Papp Tibor |  12 328 |

Radiátorvarázs

Jó, jó, igazából nem varázslat ez. Viszont a radiátor hőérzékeny festése a gyerekszobában egészen elvarázsoló tud lenni...

Egy angol cég bármilyen bonyolult formájú testet képes befesteni mintázattal, ábrával. Hidrografikai eljárással dolgoznak, amelynek lényege, hogy a festett mintázatot egy vízzel teli kádban, vékony rétegben a vízfelszínre terítik, és a befestendő tárgyat lassan, óvatosan belemerítik a vízbe. A merítés közben a festékfilm feltapad a tárgy felszínére, így bármilyen bonyolult alakzatra, formára felvihető a minta.

Ennek még nem sok köze van az épületgépészethez, ám a fiúk egy radiátort is befestettek, méghozzá hőérzékeny festékkel. Az eredmény az alábbi videón látható. (Az optikai effekten kívül az is érdekes, ahogy látszik a fűtőtest átmelegedése.)

Talán egy élelmes vállalkozó nálunk is meglátja benne az üzleti lehetőséget, gondoljunk csak bele, ahogy fokozatosan előtűnnek a mesefigurák a gyerekszobai radiátoron, az szinte mesefilmszerű lehet...

Látnivalók, infók itt: www.creativedipit.com

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

RadiátorVideó