Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Transzformátorházból belvárosi art deco

2018. április 3. | Kósa Krisztina |  1733 |

Transzformátorházból belvárosi art deco

2018. március 27-én ünnepélyes megnyitóval átadták a belváros egyik legkülönlegesebb „A„ kategóriás irodaházát, mely arról nevezetes, hogy eredetileg transzformátorházként funkcionált, most viszont historikus karakterű, sajátos belsőépítészeti megoldású art deco épületté vált. A galériák, a stílusos „látszó gépészet” és a természetes megvilágítás biztosítja a bérlők számár a valódi inspiratív környezetet.

Az irodaház még 1930-ban épült, ötemeletes, két szinten galériás, 2630 m²-es rendhagyó irodaterület elsősorban kreatív műhelyek, start upok és modern szemléletű cégek otthona.

Eredetileg Lipótváros elektromos alállomásaként funkcionált, ma pedig országos szintű műemléki védelem alatt áll. A négy éve indult projekt célja az volt, hogy a transzformátorház megtartsa formáját és stílusát, a belső terek viszont modern dizájnt és új funkciókat kapjanak. A sajátos térkapcsolatok kihasználásával az épületben teljesen új és modern környezetet alakítottak ki, ahol a terek sokfélesége, a megvilágíthatóság, a galériák, a zöld teraszok és télikertek is hangsúlyozzák az egykori transzformátorház jelen előnyeit.

A leendő bérlők élvezhetik a kiváló színvonalú épületgépészeti rendszerek előnyeit, hiszen az energiatakarékos megoldásokat a hőszivattyú biztosítja. Különleges adottsága még, hogy az épület körbejárható, így minden oldalán külső térre nyíló, nagy üvegfelületű ablakokkal rendelkezik, amelyek több szinten átnyúlva biztosítják a beáradó fényt, az udvaron pedig található egy elektromos gyorstöltő állomás.

DizájnHőszivattyú