Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Okos vécéülőke – bidévé alakítható, előmelegíthető

2018. április 25. | Kósa Krisztina |  3149 |

Okos vécéülőke – bidévé alakítható, előmelegíthető

A wc-forradalom külföldön is tombol, melynek eredményeként most az okos vécéülőkét köszönthetjük. A 2018-as Red Dot-díjas termék olyan funkciókra képes, melyekre eddig nem is gondoltunk volna.

Már maga az elnevezés is furcsa, hiszen az ember el sem tudja képzelni, hogy mégis mit tudhat egy ilyen termék. Léteznek már teljesen automatizált, intelligens WC-k, melyek számtalan extra funkcióval bírnak, mint pl.: éjjeli fény, távirányító, automata közelítés-érzékelő vagy éépen digitális kijelző. Mivel az emberek megközelítőleg heti 1 óra 45 percet töltenek a WC-ben, nem feltétlenül rossz ötlet egy ilyen termék, hiszen ezzel is fel lehet kicsit felturbózni a mellékhelyiséget.

A 2018-as Red Dot díjas termék olyan funkciókra képes, mellyel a WC-t bidévé varázsolhatjuk, de emellett ülésmelegítést is kérhetünk tőle. Bidéként úgy használhatjuk, hogy egy beépített víztartállyal rendelkezik, ám a bektériumok és fertőzések miatt nem kell aggódni, ugyanis egy több szűrőből álló rendszeren halad át a tisztító víz. Ezen kívül állítható ennek a funkciónak a vízhőmérséklete is (maximum 39 Celsius fokig). Mindemellett UV-fénnyel is ellátták a találmányt, amely képes elpusztítani a baktériumok 99%-át.

Tény, hogy nem a legolcsóbb verzió, ha egy ilyen vécéülőkét szeretnénk, ellenben manapság már nem olyan meglepő, hogy egyre több ilyen és ehhez hasponló okostermék jelenik meg a piacon, hiszen a kereslet egyre csak növekszik.

Okosotthon