Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Okos vécéülőke – bidévé alakítható, előmelegíthető

2018. április 25. | Kósa Krisztina |  3666 |

Okos vécéülőke – bidévé alakítható, előmelegíthető

A wc-forradalom külföldön is tombol, melynek eredményeként most az okos vécéülőkét köszönthetjük. A 2018-as Red Dot-díjas termék olyan funkciókra képes, melyekre eddig nem is gondoltunk volna.

Már maga az elnevezés is furcsa, hiszen az ember el sem tudja képzelni, hogy mégis mit tudhat egy ilyen termék. Léteznek már teljesen automatizált, intelligens WC-k, melyek számtalan extra funkcióval bírnak, mint pl.: éjjeli fény, távirányító, automata közelítés-érzékelő vagy éépen digitális kijelző. Mivel az emberek megközelítőleg heti 1 óra 45 percet töltenek a WC-ben, nem feltétlenül rossz ötlet egy ilyen termék, hiszen ezzel is fel lehet kicsit felturbózni a mellékhelyiséget.

A 2018-as Red Dot díjas termék olyan funkciókra képes, mellyel a WC-t bidévé varázsolhatjuk, de emellett ülésmelegítést is kérhetünk tőle. Bidéként úgy használhatjuk, hogy egy beépített víztartállyal rendelkezik, ám a bektériumok és fertőzések miatt nem kell aggódni, ugyanis egy több szűrőből álló rendszeren halad át a tisztító víz. Ezen kívül állítható ennek a funkciónak a vízhőmérséklete is (maximum 39 Celsius fokig). Mindemellett UV-fénnyel is ellátták a találmányt, amely képes elpusztítani a baktériumok 99%-át.

Tény, hogy nem a legolcsóbb verzió, ha egy ilyen vécéülőkét szeretnénk, ellenben manapság már nem olyan meglepő, hogy egyre több ilyen és ehhez hasponló okostermék jelenik meg a piacon, hiszen a kereslet egyre csak növekszik.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Okosotthon