Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Carelman képtelenségei

2021. május 1. | Papp Tibor |  9109 |

Carelman képtelenségei

Jacques Carelman (1929–2012) francia festő, szobrász, illusztrátor, tervező és díszlettervező volt. Látva a szupermarketek kínálat-dömpingjét, elhatározta, hogy görbetükröt állít, és ő is összeállít egy gyűjteményt. Így született meg kötete, a magyarul Képtelen tárgyak címen kiadott Fellelhetetlen tárgyak katalógusa (Catalogue d’objets introuvables). Az épületgépészeti vonatkozású képtelen tárgyakból szemezgettünk.

Függőleges mosdó. Csekély térfogatának hála, különösen a modern lakások kis fürdőszobájába való.

Fenékmelegítő. Szék vagy fotel alakú radiátor, mely nélkülözhetetlen a fázó emberek számára. Ügyeljen arra, hogy beállítsa a hőmérsékletet, mielőtt elhelyezkedik, és élvezi a pihenést.

Rendkívüli kapacitású munkaruha. A forradalmi jelentőségű munkaruha végre megoldja a sok szerszám elhelyezésének gondját. Merész tervezése lehetővé teszi, hogy a barkácsoló, a szakmunkás vagy az iparos összes szerszámát magával hordozza.

Gazdaságos csap, „elefántcsap”. Különleges formájának köszönhetően szinte alig fogyaszt vizet.

Biztonsági szelep. Ha az egyik kart elfelejti bezárni, a másik kar akkor is elzárja a csapot. Ha a másodikat is elfelejti bezárni, akkor semmi mást nem fog tudni csinálni.

Nyeregvécé. Elengedhetetlen kiegészítő azok számára, akiknek sokáig kell a kerékpárjukon maradniuk: futárok, sportkerékpárosok stb.

Fürdőkád ajtóval. Rendkívül megkönnyíti a ki- és beszállást.

Címkép: puha fogó. Garantáltan megelőzi a szög vagy csavar sérülését.

Képek forrása: közösségi oldalak

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

FurcsaHumor