Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

„Zöldautóra zöldmatrica!”

Interjú Wagner Ernővel, a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elnökével

2022. január 14. | VGF&HKL Online |  4642 |

„Zöldautóra zöldmatrica!”

A fiatalokat segítő, a környezetvédelmet szem előtt tartó és ösztönző MMK-t ígér a szervezet elnöke. Wagner Ernő a tavaly nyári tisztújítás óta vezeti a kamarát; terveiről, elképzeléseiről a Media12 kamerája előtt beszélt.

Bár gyermekkorában nem arról álmodozott, hogy mérnök legyen, aligha bánta meg, hogy végül a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnöki karán, vízépítőmérnöki szakon szerzett oklevelet 1986-ban, majd a Mérnöktovábbképző Intézetben és az MMK Statikus Mesteriskolájában képezte tovább magát. Wagner Ernő, amellett, hogy a szakmában kivitelezőként, cégvezetőként, tervezőként és igazságügyi szakértőként is nevet szerzett magának, kivette a részét a kamarai munkából is. Évekig a Somogy Megyei Mérnöki Kamara elnökeként tevékenykedett, tavaly júliusban pedig „szintet lépett”, őt választotta meg a tisztújító közgyűlés az MMK élére.

Mint mondja, kiemelten fontosnak tartja, hogy a tapasztalt szakemberek a fiatal kollégákat ne elriasszák, hanem segítsék, s akadályok felállítása helyett megkönnyítsék számukra a jogosultságok megszerzését. Szerethetőbb és zöldebb kamarát ígér, amely új kezdeményezésekkel is felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Az egyik elképzelése szerint például zöldmatricával kellene honorálni azoknak az elektromos autóknak a tulajdonosait, akik napelemes beruházásuk révén képesek maguk megtermelni a mobilitásukhoz szükséges áramot. A zöldmatrica kedvezményes árú töltést tenne lehetővé a nyilvános „villanykutakon”.

 

InterjúKamaraMagyar Mérnöki Kamaravideó

Kapcsolódó

„Én szeretek mindenhez hozzátenni valamit”

„Én szeretek mindenhez hozzátenni valamit”

Nagy Gyulát, a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) leköszönt elnökét kérdeztük a nevével fémjelzett négy évről