Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Elektromos padlófűtés napelemmel

Kivitelezés telepítés, infók, Floor heating install

2019. szeptember 26. | Matis Bálint |  12 224 |

Elektromos padlófűtés napelemmel

A padlófűtés – a Google adatai alapján – a legkeresettebb fűtéstípusok közé tartozik. Ennek apropójaként most bemutatjuk a napelemmel történő elektromos padlófűtés telepítését.

Egy Nógrád-megyei településre, a Salgótarjántól néhány kilométerre fekvő Kazárra látogattunk, hogy megmutassuk, hogyan telepítenek a szakemberek egy elektromos fűtési rendszert. A forgatás helyszíne egy használt családi ház volt, amelyet új tulajdonosai éppen korszerűsítenek. Úgy döntöttek, elektromos fűtési rendszert építenek ki, s hogy a rezsiköltséget csökkentsék, áramtermelő napelemeket is tesznek a tetőre. Amikor odaértünk, odakint a munkások éppen az utólagos hőszigetelésen dogoztak, de minket jobban érdekelt, ami odabent zajlott, vagyis az elektromos fűtési rendszer kialakítása.

Nos, ahogyan az a képsorokból is kiderül, elektromos fűtőkábelt fűtőszőnyeges és rögzítő szalagos módszerrel is gyorsan, tisztán és egyszerűen telepíthetünk. Az egyszerűség azonban ne tévesszen meg senkit, a szerelés képzett szakember feladata. És hogy mennyibe kerül egy napelemmel kombinált elektromos fűtési rendszer, s cserébe mekkora havi fűtésszámlát várhatnak a tulajdonosok? A videónk végén ez is kiderül.

Kapcsolódó anyagok

Elektromos fűtésPadlófűtésVideó

Kapcsolódó

Padlófűtés-kivitelezés

Padlófűtés-kivitelezés

Infók, instrukciók, Floor heating install, száraz és nedves technológia