Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLHűtéstechnika

Aermec NSM ECO: Figyelünk a környezetünkre

2016/1-2. lapszám | támogatott cikk |  944 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Aermec NSM ECO: Figyelünk a környezetünkre

A párizsi INTERCLIMA kiállításon az Aermec bemutatta a legújabb csavarkompresszoros kültéri kompakt folyadékhűtő-családját, amely R1234ze hűtőközeggel üzemel, és 230-1630 kW hűtési teljesítménytartományban érhető el.

A környezetkárosító hatások csökkentése kulcsfontosságúvá vált az emberiség számára, számos nemzetközi egyezmény ambiciózus célokat tűzött ki a globális felmelegedés mérséklésére. Az Európai Unió F-gáz előírásai jelentős HFC hűtőközeg felhasználás-csökkentést irányoznak elő 2015-től 2030-ig; a felhasznált hűtőközegek mértékének 79%-kal kell csökkennie. Az energiahatékonyság továbbra is fő szempontként jelenik meg az EU előírásaiban, amelyek jelentős növekedést írnak elő a minimális hatékonyság terén is, mivel a CO2-kibocsátás mértékét 2030-ig 40%-kal kell csökkenteni. Ezen ambiciózus célok komoly kihívásokat jelentenek a gyártóknak. Az Aermec teljes elszántsággal és odaadással vetette bele magát a kihívás teljesítésébe.

Zöld hűtőközegek alkalmazása

Az NSM ECO R1234ze hűtőközegtöltettel rendelkezik, ami megfelel a Kiotói Egyezményen és az EU-s előírásokon alapuló F-gáz rendeletnek. Az R1234ze GWP (Global Warming Potential) értéke csupán 6 egység (szemben az R134a 1430-as értékével), a légkörbe kikerülve a bomlási ideje csupán 18 nap (szemben a R134a 13 éves bomlási idejével).

„A” osztályú energiahatékonyság

Az NSM folyadékhűtőkhöz hasonlóan az NSM ECO is magas energiahatékonysággal rendelkezik. A hatékonysági osztálytól függően a berendezés akár 3,46-os EER értékkel és 4,30-as ESEER értékkel is rendelkezhet. A háromféle hatékonysági osztálynak köszönhetően a felhasználói igényekhez legjobban illeszkedő megoldás valósítható meg.

A free-cooling-os változatokkal tovább növelhető az energiahatékonyság, a folyadékhűtő automatikája lehetővé teszi és gyárilag vezérli is a részleges, illetve a teljes free-cooling-os üzemet is.

Európa legnagyobb laboratóriumában tesztelve

Az Aermec birtokolja Európa legnagyobb hitelesített tesztlaboratóriumát, ahol akár 2 MW egységteljesítményű berendezések is vizsgálhatók. A berendezések működését -20 és +55 °C közti léghőmérséklet-tartományban, +/- 0,2 °C pontosság mellett lehet elemezni.

Kisebb hűtőközeg-mennyiség

A hűtőközeg típusától függetlenül általánosan igaz, hogy minél kevesebb kerül a hűtőkörbe, annál kisebb a környezetterhelés egy berendezés teljes életciklusára vetítve. Az NSM ECO folyadékhűtők különösen kevés hűtőközeget tartalmaznak, köszönhetően a microchannel kondenzátoroknak. A szükséges mennyiség hozzávetőlegesen 40%-kal kevesebb, mint a konvencionális kondenzátorkialakításoknál.

Forgalmazó:
Oktoklíma Kft.
www.oktoklima.hu


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem