Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTanulságos történetek

Hidrogénkazánnal akartak betörni a tőzsdepiacra, de lebuktak

2016/5. lapszám | Lantos Tivadar Bokor András |  8638 |

Figylem! Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hidrogénkazánnal akartak betörni a tőzsdepiacra, de lebuktak

Lehet-e ma Magyarországon 600 millió forintot kapni négy A4-es gépelt oldalért? Van rá reális esély. Mielőtt bárki is rosszra gondolna, nem politikáról lesz szó. Bokor András igazságügyi szakértő ezúttal egy megdöbbentő történetet osztott meg velünk; a magyar „lelemény” és a hidrogéntüzelésű kazán esete lesz terítéken.

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügyi szakértő rovata

Elég a nyolc általános is?

Egy kft. (egyébként kétszemélyes cég) kitalálta, hogy az energiaválság időszakában, a dráguló energiaárak mellett mindig szükség van újításra. Elővették hát a porosodó nyolcadikos kémiakönyveiket, melyek egyikében az egyik fejezetnél, nevezetesen a víz bontásánál megtalálták a „tutit”. A hidrogénben nagy energia rejlik, ráadásul az égésterméke oxigén, ami nem káros anyag. Röviden összefoglalva a négy A4-es oldal ennek a folyamatnak a leírását tartalmazta, mindennemű műszaki háttér részletezése nélkül. Meglovagolta viszont a dokumentum a 2006-2009-es ukrán–orosz gázvitát, amely meglehetősen érzékenyen érintette Európát. Az anyag (már amennyire 4 oldalon lehetett) részletesen kitért arra, hogy nincs szükség gázvezetékekre, földgázra, mikor a hidrogéntüzeléssel számos energetikai problémát meg lehetne oldani. Ilyen és ezekhez hasonló problémákat boncolgat a dokumentum, anélkül, hogy az apró, ámde annál fontosabb részletekbe belemenne.

A cikk még 12 535 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor AndrásTanulságos