Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetSzerelők közelrőlVélemény

PPR (polipropilén) vagy ötrétegű?

2016/4. lapszám | Pölcz Csaba |  16 608 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

PPR (polipropilén) vagy ötrétegű?

Hosszú várakozás után érkezett meg hozzám egy kis javítási munkára Kereszti György központifűtés- és csőhálózatszerelő mester. Már korábbról ismertem, volt munkakapcsolatunk, ezt felhasználva kértem a segítségét a fürdőszobai meghibásodás javítása érdekében.

Munkavégzés közben elkezdtünk beszélgetni, melynek során egészen érdekes irányt vett a diskurzus, ezt osztom most meg önökkel.​

– Milyen csővezetékrendszert alkalmazol a vízellátás kialakításakor?

– Kizárólag ötrétegűt.

– Miért?

– Nem tudom igazán, könnyű vele szerelni, ez kapható mindenhol, ezt szoktam meg.

– Soha nem dolgoztál más rendszerrel?

– De, ha a megrendelő mást kért, előfordult, de csak nagyon ritkán.

– Dolgoztál már sütős rendszerrel is?

– Igen, otthon is abból készült a vízellátás sok évvel ezelőtt. Azt mondják róla, hogy helyes szerelés esetén az idomoknál sincs keresztmetszet-szűkülés, így ha elvágod a kötést, akkor nem látható, hogy hol kezdődik az idom, és hol a cső. Polifúziós hegesztésnek hívják. Az ára is nagyon kedvező, főleg az idomoké.

A cikk még 8 623 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

InterjúSzerelvények