Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ellenőrzött lakásszellőztető berendezések

2016/4. lapszám | Dobos Attila |  1275 |

Ellenőrzött lakásszellőztető berendezések

A friss és tiszta levegő az alapja az egészséges belső környezetnek. Mivel a levegő az élethez szükséges összetevők egyike, ezért mindig optimális minőségben és mennyiségben kell jelen lennie, szennyező anyagoktól mentesen. Mivel a modern ember idejének nagy részét zárt épületekben tölti, a környezeti levegő minősége jelentősen hatással van az egészségére, valamint a termelékenységére.

Ennek következtében a környezeti levegő minőségének fenntartása kell, hogy élvezze a legmagasabb prioritást épületek tervezése vagy felújítása során. A német energiamegtakarítási rendelet (Energieeinsparverordnung, EnEV) favorizálja ez egyre jobban szigetelt és zárt épületeket, megakadályozva a friss külső levegő természetes beáramlását. Az ebből adódó problémák egyrészt a növekvő környezeti levegőszennyezés az emberi tényező hatására, mint a nedvesség és a szén-dioxid, másrészt pedig a belső lakberendezés és a párolgás. Mindezeknek allergiás reakciók és penészképződés lehet a következménye.

Ez elkerülhető az ellenőrzött lakásszellőzés alkalmazásával, amely elegendő friss levegőt biztosít minden időjárási körülmények között, kellemetlen huzathatás nélkül, kombinálva az energiafogyasztás minimálisra csökkentésével modern hővisszanyerő rendszerek segítségével. Speciális szűrők is beépíthetők, amelyek megakadályozzák a por, a pollen és a spórák bejutását az épületbe.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés