Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Innovatív stadionrendszerek Budapesten

2016/12. lapszám | VGF&HKL online |  550 |

Innovatív stadionrendszerek Budapesten

A megújuló, 5014 férőhelyes Hidegkuti Nándor Stadion még a régi UEFA 3 szabvány szerint létesült (azóta már újabb szabvány lépett életbe). A stadionban egy keleti és egy nyugati lelátót alakítottak ki, északon és délen nincs a nézők számára hely, itt az elhíresült betonfalak határolják a pályát.

A nyugati lelátó egy sportolói szintből, egy érkezési szintből, valamint a Sky I. és Sky II. szintből áll, míg a keleti oldalon csak érkezési és egy Sky szint van. Nagy távolságokat kellett áthidalnia a kivitelezőknek, több 100 méter van az épület két oldala között. Az egyes helyiségeken belül légcsatorna-, víz- és tűzivíz-vezetékek mennek keresztül.

Kiépítették az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) biztonsági rendszerét is, amely egy beléptető rendszer, és kötelező előírás a magyar futball tekintetében. Ehhez tartozik egy jegyértékesítő és beléptető rendszer is. Az MLSZ-hez tartozik még egy biztonsági kamerarendszer, amivel a beléptető kapuknál képesek kiszűrni a nemkívánatos személyeket. Ezen felül saját kamerarendszerrel is rendelkezik a Hidegkuti Nándor Stadion. Az MTK-nak saját közvetítőrendszere is van, négy kamera veszi fel a mérkőzéseket.

Az épületbe hangosító rendszer is került, ami a közösségi tereken, valamint a lelátón került kiépítésre. Itt sugározhatják a helyszíni szpíker műsorát, de akár vészjelet is be tudnak játszani szükség esetén. Ez az OTSZ szerint ugyan nem előírás, de az MTK külön kérése volt, hogy a tűzjelző rendszertől függetlenül vészjelzést tudjanak adni a lelátói részen.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés