Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Intelligens szivattyúk

2016/5. lapszám | támogatott cikk |  9104 |

Figylem! Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Intelligens szivattyúk

Fűtéshez, hűtéshez, hőszivattyús és használati melegvíz-rendszerekhez. Ha energiatakarékos és „okos” szivattyút keres, akkor a Grundfos MAGNA3 széles termékválasztékában ön is megtalálja az igényeinek és a feladatnak leginkább megfelelő terméket.

Széles termékválaszték

A max. 18 m-es emelőmagasságú és 70 m³/h max. folyadékszállítású MAGNA3 szivattyú több mint 150 különféle, öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készült, egyes vagy ikerszivattyúval képviselteti magát. A szállított közeghőmérséklet –10 °C-tól +110 °C-ig terjed, függetlenül a környezeti hőmérséklettől, ami 0 és +40 °C közötti tartományban lehet.

Legjobb hatékonyság

A legjobb EEI érték, melynek köszönhetően akár 75%-kal csökkentheti energiaköltségét.

Okos szivattyú

A szivattyú a legkorszerűbb szabályozási módok teljes skáláját kínálja – autoadapt, flowadapt, flowlimit, automatikus éjszakai üzemmód. Az intelligens szabályozással ön időt és energiát takarít meg.  Autoadapt: a funkció automatikusan a rendszer igényeihez igazítja a szivattyú teljesítményét, a legjobb arányos nyomásgörbe létrehozásával.

A flowlimit és flowadapt mód lehetővé teszi a szivattyú max. térfogatáramának beállítását. A szivattyú folyamatosan felügyeli az aktuális térfogatáramot, és megakadályozza a beállított határérték túllépését.

A MAGNA3 fejlett vezeték nélküli kommunikációs technológiával rendelkezik, amelynek segítségével több berendezésből álló szivattyúcsoportok hozhatók létre, és szabályozhatók akár kaszkád, alternáló vagy fő+tartalék üzemmódban, és vezeték nélküli kommunikációval elvégezhető a berendezések beállítása, ellenőrzése, lekérdezése is.

Mindehhez okostelefon alapú (iOS/Android) Grundfos GO és GO CAPS alkalmazások lehetnek a segítségünkre, de a szivattyún lévő színes TFT kijelzőn megjelenő intuitív menürendszeren is elvégezhetjük az adott feladatokat, melyen akár egy beállítási segéd kalauzol végig bennünket.

Egyszerű beüzemelés

Intuitív és felhasználóbarát kezelőfelület, mellyel időt spórolhat a beüzemelés során.
A számtalan analóg, digitális és relé ki- és bemeneten túlmenően az opcionális CIM modulok támogatják az összes terepi BUS szabványt, melynek köszönhetően a MAGNA3 tökéletesen illeszthető bármely épületfelügyeleti rendszerhez.

www.grundfos.hu

GrundfosSzivattyú