Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Probléma 10 év után

2016/5. lapszám | VGF online |  1862 |

Probléma 10 év után

Mi a teendő, ha a kéményseprő 10 év után – az addig évről évre elfogadott – füstgáz-elvezetést szabálytalannak minősíti, és kizáratja a gázszolgáltatóval a fogyasztót a szolgáltatásból?

Hol húzódik a határ a nem bejelentett kivitelezés és a szerzett jog között? Sok hasonló megkeresést kaptunk mostanság, íme az egyik levél.

Címzett: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Tárgy: Panaszbejelentés

Tisztelt Főigazgatóság!
Az alábbi panasszal fordulok önökhöz.

Amikor egyre több szó esik a biztonságos gázkészülékek használatáról és a Kormány erőfeszítéseiről, hogy enyhítse a lakosság gondjait a tél elviselésében, milyen módon lehet idős, beteg embereket hazudozással és félrevezetéssel hónapokig fűtés és meleg víz nélkül hagyni, és megpróbálni minél nagyobb költségekbe verni őket, nem riadva vissza semmilyen eszköztől? Csak azért, mert egy testület nem tud felnőni hozzá és eleget tenni annak a feladatnak, amit a társadalom elvár tőle?

Budapest IV., Árpád út 37. I. em. 19. sz. alatti lakos vagyok. 2015. október 8-án a FŐKÉTÜSZ éves kéményvizsgálatot tartott a társasházunkban. Lakásunkban egy gáztűzhely és egy zárt rendszerű kombi készülék üzemel. A kéményseprők szokás szerint körülnéztek, majd az idősebbik azt kérte, hogy menjek ki a fürdőszobába, és nyissam meg a melegvízcsapot. Miután szólt, hogy zárjam el, visszamentem a konyhába. Addigra már be volt csukva a faliszekrény ajtaja, ahol a kombi készülék van, és az idősebbik férfi már a papírokat töltötte ki. Megkérdeztem tőle, hogy „Minden rendben van, nincs itt a szemüvegem, aláírhatom?” Erre ő azt válaszolta, hogy igen, és én aláírtam a papírokat, amiket elém tett. Elmenőfélben még visszaszólt az ajtóból, hogy „A tetőn jó lenne a kémény közelében egy tetőkijárót kialakítani.” Megkérdeztem tőle, hogy van-e valamilyen határidő erre? Azt felelte: „Egy év múlva jövünk ismét”, majd további szép napot kívánva elköszöntünk egymástól. Azt még láttam, hogy a folyosói ablak előtt elmenve valamin nagyon jól mulatnak.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Kéményseprő