Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tanulságos történetek

„Jatt” avagy egy nyereséges projektről

2016/5. lapszám | névtelenséget kérő szerző |  1502 |

Figylem! Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

„Jatt” avagy egy nyereséges projektről

Annyi rossz hír kering a világban, bedőlt cégek, körbetartozás, eltűnt fővállalkozók, külföldre szökött beruházók, csődbe ment projektek, hát ezért éreztem azt, hogy kellenek a pozitív hírek, és ezért írtam le az alábbiakat. Nem utolsó sorban pedig tanulságul mindenkinek.

Szép tavaszi napon csengett a mobil, és egy épületgépész kolléga kért segítséget. Ismerem már évek óta, dolgoztunk egymásnak, hát persze, hogy szívesen meghallgattam, hátha segíthetek neki. A kérés annyi volt, hogy csatornáznak, és saját magának mégse tervezne (társasház, irigy emberek), nemhogy a kivitelezés, mert ugye az is kézzelfogható közelségben. A műszaki adottságokat nem ecsetelném hosszan, hamar megértettük egymást, és egy bejárás időpontja került rögzítésre kölcsönösen, ráadásul hamar-hamar, mert ugye sürgős a dolog…

Az egyeztetett időpontban megjelentem a helyszínen, kellemes kis autózás után, egy adag árrést már el is költöttem fejben a kivitelezés összegéből, és nyugodtan csöngettem be, mert az egész családot ismertük már jó pár éve. A kolléga sajnos nem volt otthon, de párja szépen, szabatosan elmondta a feladatot, bejártuk a pincét, udvart és az utcát is. Mindent leegyeztetünk, meg is értettem, nem tűnt nehéz feladatnak. Hiába, a rutin, meg az évek, és hát végre nekem is lehet egy könnyebb projektem…

Az első lépés a nyomvonal végiggondolása volt, egy kis skicc, némi vázlat, internetes és telefonos „segítségkérés”, konzultáció a szolgáltatóval, és lassan össze is állt a projekt.
A második lépés a szolgáltatóhoz vezetett, ahol némi várakozás után előadhattam kellő alázattal kérésemet. Megértették, nem is kellett kétszer elmondanom, és egy röpke órácskával később már boldogan autóztam a következő projektre, a város egy másik pontjára. Táskámban ott lapult a vágyva-vágyott térképszelvény, melyet mindössze 3810 kemény magyar forintért (készpénzben) kaptam meg, rajta a csatornahálózat egy bizonyos, szükséges részével. Már-már úgy éreztem, mégiscsak változik ez a lomha világ, és ráadásul jó irányba…

A cikk még 2 082 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Tanulságos