Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Iszapleválasztó régen és ma

2016/5. lapszám | Mező Szilvia |  1324 |

Figylem! Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Iszapleválasztó régen és ma

Néhány éve „megfertőződtem” a régészettel, és előszeretettel olvasgatom a különféle, sok esetben roppant érdekes, helyenként megdöbbentő előásott leletek történetét. Miután leginkább az ókor, őskor és a prehisztorikus (történelem előtti) korok hoznak lázba, talán érthetőbb, hogy miért találtam különösen is érdekesnek az alábbi, néhány hónappal ezelőtt egy iráni lapban közzétett hírt. Szerencsére a cikk a napokban magyarul is megjelent, így teljességében olvasható és a többi fotó megtekinthető.

Mondhatnánk, „nincs új a nap alatt”, de most stílusosan inkább azt mondom: nincs új a Föld alatt sem. A régészek leginkább a Föld alól kerítenek elő ezt-azt és – általában – meglehetősen hosszú időbe telik, amíg közzéteszik azt is, hogy a talált dolog kb. mennyi idős lehet. Ha egyáltalán közzé merik tenni, mert – sajnos még a 21. században is – vannak olyan tabutémák és ereklyék, amiket jobb inkább eldugni és csendben lenni…

A cikk még 989 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Történelem