Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tanulságos történetekVízellátás

Tényleg ragaszkodunk a minőséghez?

2016/10. lapszám | Gémes Attila |  1493 |

Figylem! Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Tényleg ragaszkodunk a minőséghez?

Épületgépészeti termékgyártók és komoly kivitelezők honlapjain, illetve irodáiban, bekeretezve a falon olvashatjuk minőségpolitikájukat, melyben biztosítják az ügyfeleket a minőség iránti elkötelezettségükről, a vevők megelégedettségének maximális szem előtt tartásáról. Állítom, hogy a többség komolyan is veszi az ott leírtakat, de az bizonyos, hogy az alábbi két példában érintett gyártók és kivitelezők nagy ívben fittyet hánytak az általuk alapelvként megfogalmazottakra, és pestiesen szólva felültették, átverték és meglopták a beruházót!

A koleszban

Nemrég egy újépítésű budapesti kollégiumban jártam, ahol az üzemeltetők arra panaszkodtak, hogy az épített zuhany padlólefolyói hamar eldugulnak a hajtól és egyebektől. – Nem nevezhetem nevén közismert gyártmányunkat, ezért nevezem most csak „P”-nek. – Szóval azért engem hívtak, mivel „P” padlóösszefolyó volt betervezve. A szemlekor sajnálattal állapítottam meg, hogy nem a „P” van beépítve, azt egy barkácsáruházakban kapható, silány padlószifonra váltották ki. A karbantartók azóta hetente többször járják végig a szobákat a dugulást megszüntetni, illetve folyamatosan tesztelik a kereskedelemben fellelhető hajfogó kosarakat, hogy belepasszolnak-e a hitvány lefolyók rácsa és szifonja közé. Megjegyezhető, hogy a probléma valójában az, hogy a haj a lefolyóban megakad! A hajfogó kosár itt csak könnyítés, de nem megoldás, mert azt ezután is gyakran tisztítani kell majd.

A cikk még 4 269 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bűzzár