Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Képviseletet nyitott a BIASI Magyarországon

2016/9. lapszám | támogatott cikk |  1462 |

Figylem! Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Képviseletet nyitott a BIASI Magyarországon

A hazai építőipar fejlődése lehetővé teszi azt, hogy új gázkészüléktechnológiával rendelkező cégek is leányvállalatot alapítsanak hazánkban. Ritka manapság, hogy egy olyan szereplő érkezzen a piacra, amely már több mint 20 éve itt van, de eddig képviselettel még nem rendelkezett. Eddig.

2016. június 6-án nyílt meg hazánkban a 80%-ban olasz és 20%-ban magyar tulajdonú BSG-HUNGARIA Kft., amely a Pordenonei BIASI SAVIO GROUP gázkészülékgyár hazai képviselete. Feladata a kelet-európai szervizhálózat kiépítése és a kondenzációs gázkészülék-technológia értékesítése. Jelenleg hazánkban közel 18 000 Biasi és Savio típusú gázkészülék működik, Kelet-Európában közel 70 000 kazán.

Az olasz és a magyar tulajdonos közel húszévnyi közös ismeretség után döntöttek úgy, hogy egy olyan céget hoznak létre, ahol a kondenzációs technológia legmagasabb fokon történő kihasználtságához egy erős kereskedelmi és szervizhálózat biztosítja a közeljövőben a gázkészülékek eljutását a vevőkhöz. A Budapesten, a belvárosban nyitott modern iroda és oktatóterem teljes mértékben felkészült, arra, hogy a közeljövőben a kelet-európai piac meghatározó szereplője legyen.

Az ErP bevezetése után rendkívül fontos lesz, hogy a kondenzációs gázkészülékek műszaki felépítése és tervezése milyen irányba megy el. A BIASI abban a szerencsés helyzetben van, hogy a készülékét saját maga tervezi, és a jövőben is a saját tervezésű gázkészülék-gyártásban képzeli el a jövőjét. Ennek egyik legnagyobb bizonyítéka, hogy a készülékek fűtésoldali hőcserélőjét ebben az évben a saját maga által fejlesztett és gyártott hőcserélővel fogja ellátni, aminek a kialakítása teljesen egyedi, mivel a gyár, felhasználva több mint 60 éves öntödei tapasztalatait, egy olyan egyspirálos rozsdamenetes hőcserélőt fejlesztett, aminek a magyar fűtésrendszereken nagy jövőt jósolnak. Egy gázkészülék bekerülési árának 40%-át a hőcserélő teszi ki, tehát egy jó hőcserélő garanciát jelenthet az üzembiztos jövőhöz is.

A kazánok termékportfóliója rendkívül széles (valamennyi kazán C63-as CE minősítéssel kerül forgalomba), kombinált és fűtő háztartási készülékei (25-35 kW-os teljesítményben) az utóbbi évben érték el végleges formájukat, ahol az előbb említett hőcserélő arra is képes, hogy a füstgáz-hőmérsékletre is moduláljon, ne csak a ventilátor-fordulatszámra és gázszelepre. A kondenzációs gázkészülékek működése során 40-65 °C-os égéstermék-hőmérséklet keletkezik, amiben még jelentős hőenergia van; ennek a felhasználását tudjuk elérni az égéstermékre történő moduláltatással és az 1:10 arányú modulációs tartományokkal, nemcsak háztartási, hanem az ipari készülékcsaládban is, amely másik nagy erőssége lehet a cégnek, mivel az ipari gázkészülékeik a tökéletes 1:10 arányú moduláció mellett valamennyi teljesítménynél (55–115 kW) beépített kaszkádvezérléssel, keringtető szivattyúval és tágulási tartállyal rendelkeznek.

Amennyiben további részletekre, tartozékokra vagy a teljes égéstermék-elvezetési rendszerre kíváncsi, látogasson el a www.biasigroup.hu oldalra. A cég várja szerviz- és kereskedelmi partnerek jelentkezését a következő címen: tihamer_buczko@biasi.it. A cél az, hogy a Biasi öt éven belül a piac egyik legmeghatározóbb szereplője legyen, hazánkban és Közép-Európában egyaránt. Fiúk! Kezdünk!

Kereskedelem