Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLLégtechnika

Szellőztetés vezérlése

laptopról, tabletről vagy akár okostelefonról

2016/9. lapszám | támogatott cikk |  522 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Szellőztetés vezérlése

A szellőztetés könnyű és kényelmes kezelése határok nélkül. Használja saját megszokott eszközeit a vezérlésre! Nincs szükség programok telepítésére, applikációk letöltésére.

A digitális forradalom hatásaként az információs és kommunikációs technológia robbanásszerű fejlődése természetesen az épületgépészet és az ehhez kapcsolódó épületfelügyeleti rendszerek – például intelligens lakások – világát is érintette. A piacvezető német Helios ventilátorgyártó cég szellőztető rendszereinél már szériakivitelben érhető el a beépített internet technológiás vezérlés (easyControls). A legújabb fejlesztési irányok fókuszába a gépek szabályozása került, mivel így tehető még hatékonyabbá és takarékosabbá a gépi szellőztetés.

Univerzális technológia

Ahhoz, hogy a szellőztetés vezérlése, szabályozása felhasználói oldalról még egyszerűbb legyen, a Helios lakásszellőztető (hővisszanyerős) gépeibe egyszerű, bárhonnan elérhető, lekérdezhető vezérlés került, többféle érzékelővel támogatott önszabályozó működési üzemmódokkal.

Az egyedülálló easyControls KWL® vezérlési technológia teljes szabadságot nyújt, mivel akármilyen böngészőt futtató készülékről (okostelefon, tablet, okosTV, PC) egyformán használható. A megoldás további előnye, hogy platform-független, azaz bármilyen operációs rendszeren (Windows, Android, iOS, Linux stb.) futtatható.

Helyfüggetlen hozzáférés

Az easyControls segítségével akár otthon, a fotelből, munkahelyről vagy egy kávézóból, legyen az bárhol a világban, lekérdezhetjük lakásunk légállapotát, módosíthatunk a szellőztetés ütemén, intenzitásán. Nem kell különféle vezérlő panelek kezelését megtanulni, használhatjuk saját megszokott eszközeinket, így sokkal magabiztosabban kezelve gépészeti rendszerünket. A korábbi gyakorlat így már a múlté, mikor is a készülékhez vagy annak fali kezelő eleméhez kellett elsétálni, hogy módosítást hajtsunk végre, amely a kényelmetlenségéből adódóan esetenként kevésbé takarékos és komfortos lakást eredményezett a túl- vagy éppen az alulszellőztetés miatt.

Értékálló megoldás

Az információtechnológia olykor bosszantóan gyorsan változik, és a ma megvett eszköz egy kis túlzással holnapra már elavultnak számít. Az easyControls segítségével azonban a Helios szellőztető berendezései követik a fejlesztéseket, és az aktuálisan gyártott berendezésekkel egy egyszerű szoftverfrissítés által egyenértékűekké válhatnak. További előnye, hogy egy internetes portál segítségével – e-mailen keresztül – a higiéniai szempontból kiemelten fontos szűrőcserére vagy esetleges hibákra is figyelmeztet a berendezés.

Komfortos használat saját eszközzel

A Helios újgenerációs hővisszanyerős szellőztető berendezéseibe integrált automatika segítségével az eddigi nehézkes szellőztetésvezérlés könnyen elérhető, komfortos, a mai technikai szintnek megfelelő megoldássá fejlődött, amellyel akkor és annyit szellőztetünk, amennyi pont szükséges, a lehető legkevesebb energia felhasználásával. (x)

További információk

Web: www.helios.hu; www.frisshaz.hu; facebook.com/heliosventilatorok
Tel.: +36 (1) 425 3288
Kamleithner Budapest Kft. – a Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

HeliosSzellőztetés


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem