Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnikai rendszerek hőkamerás felülvizsgálata

2017/4. lapszám | Koczka Péter |  850 |

Fűtéstechnikai rendszerek hőkamerás felülvizsgálata

Az épületgépészet és a fűtéstechnika fejlődésével a műszeres diagnosztika felértékelődött, így ma már a beszabályozásra és a hatékony hibafeltárásra alkalmas műszerek elengedhetetlenek

A méréstechnika, a műszeres mérés mára szerves része lett az épületgépészek, különösen a fűtéstechnikai szakemberek mindennapjainak. Sokszor vetődik fel a kérdés, hogy megéri-e a műszerpark fejlesztése, az új innovatív mérőműszerekbe történő beruházás?

Egy vállalat életében a műszerek beszerzése, cseréje és fejlesztése két okból történhet: az első a mérési kötelezettség, ami természetesen műszakilag is indokolt. Egy kondenzációs készülék beüzemelése nem történhet meg az égéstermék elemzése, vagyis egy füstgázelemző műszer használata nélkül; csakúgy, mint a gáz műszaki-biztonsági felülvizsgálat, ez sem kivitelezhető egy korszerű gázszivárgás-érzékelő hiányában, csak esetleg csak habozással. A második döntési szempont pedig inkább gazdasági és marketingjellegű, hiszen a korszerű műszerek használatával jelentősen lerövidíthető a hibakeresés, kényelmesen és pontosan végezhető el a beüzemelés, továbbá a dokumentáció akár a mérés helyszínéről is elvégezhető.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Méréstechnika