Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Járműklímák az Óbudai Buszgarázsban

2017/4. lapszám | VGF&HKL online |  1556 |

Járműklímák az Óbudai Buszgarázsban

Klímák nélkül ma már elképzelhetetlen az életünk. Az épületek, bevásárlóközpontok, a kötöttpályás és gumikerekes járművek nélkülözhetetlen tartozéka lett a légkondicionáló. Az utazóközönség, a felhasználók ennek megfelelően elvárják a kifogástalan és üzembiztos működést. Hogy mindez hogyan valósul meg, arról beszélgettünk Fejérvári Gáborral, a BKV Zrt. óbudai autóbusz divízióvezetőjével, stílszerűen az Óbudai Buszgarázsban. A klímák műszaki paramétereiről pedig Baricz László, a HKVSZ járműklíma felelőse beszélt lapunknak.

Légkondi ma már szinte az összes buszon van

Az elmúlt évek, évtizedek Ikarus buszos hegemóniája után a közösségi közlekedési vállalat számottevő fejlesztésbe kezdett, ennek eredményeképpen régi buszok már csak mutatóban vannak a flottában. Az Ikarus-okon kívüli összes járműben van klímaberendezés.

Busz tetejére szerelhető klímaberendezés. 1 kompresszor, 2 kompresszorkuplung, 3 kondenzátor, 4 kondenzátorventilátor, 5 nyomáskapcsoló, 6 szűrő, 7 nagynyomású csatlakozó (szerviz), 8 párolgási ventilátor, 9 fúvókák, 10 expanziós szelep.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Klíma