VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Grundfos szivattyúk új IE5 MGE motorral

2017/12. lapszám | támogatott cikk |  493 | |

Grundfos szivattyúk új IE5 MGE motorral

A Grundfos bemutatja a továbbfejlesztett MGE motorokat, amelyek jelentősen megnövelik a szivattyús gépcsoportok hatásfokát, és intelligens rendszermegoldásokat nyújt.

A Grundfos kibővítette az intelligens, energiatakarékos szivattyúmotorok körét, épületgépészeti, ipari és vízellátási alkalmazásokhoz. A továbbfejlesztett MGE motorok beépített frekvenciaváltóval a cég leginkább energiatakarékos termékei, amelyek teljesítménytartománya kibővült 11 kW-ig.

A speciálisan fordulatszám-szabályozott megoldásokra kifejlesztett, szivattyús alkalmazásokhoz optimalizált MGE motorok részterhelésnél is magas hatásfokot, alacsonyabb energiafogyasztást és élettartam-költségeket, valamint a nemzetközi IEC szabványban definiált IE4 hatásfokosztályt is meghaladó hatásfok-paramétereket garantálnak.

Preben Poulsen, a Grundfos Motor és hajtástechnikai részlegének vezetője szerint: „Partnereink olyan megoldásokat keresnek, amelyek növelik az energiahatékonyságot a teljesítmény csökkenése nélkül. A továbbfejlesztett MGE motorok – már 11 kW-ig – nyújtotta intelligens rendszermegoldások növelik a rendszer hatásfokát, és így lényegesen olcsóbban üzemeltethetők. A Grundfos jelenleg az egyetlen motor beszállító, aki ilyen magas hatásfokot képes biztosítani.”

A megnövekedett energiahatékonyság mellett az MGE motorok dedikált funkciókat kínálnak különböző szivattyús alkalmazásokhoz. Mint integrált megoldás, az MGE motorokkal szerelt szivattyúk egyszerűen kiváltják a meglévő rendszerek elemeit.

Az MGE termékbővítés a Grundfos iSOLUTIONS projekt része, melynek célja létrehozni a szivattyúk, hajtások és kiegészítő komponensek optimális kombinációját, amely magában foglalja az alkalmazási ismeretek és tapasztalatok alapján kidolgozott speciális tulajdonságokat és funkciókat. A Grundfos iSOLUTIONS a szivattyúk, hajtások, mérő- és szabályozóberendezések, a védelmi és kommunikációs eszközök teljes integrációját jelenti. Ez ügyfeleink számára értékes időmegtakarítást jelent a tervezési, telepítési és beüzemelési munka során.

„A Grundfos célja, hogy vezető legyen a technológia, a hatékonyság és a továbbfejlesztett szivattyú teljesítmény terén.” – mondja Preben. „Az MGE motorok ezt az elkötelezettséget demonstrálják partnereinknek, energiahatékony megoldást és kiváló teljesítményt kínálva.”

www.grundfos.hu

GrundfosSzivattyú


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem