Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Nagy sikert hozott az I. VGF Épületgépész Forma-1

2017/1-2. lapszám | VGF&HKL online |  1460 |

Nagy sikert hozott az I. VGF Épületgépész Forma-1

Az épületgépészeti szakoktatás egyik fő jövőbeli feladata, hogy a diákok a hagyományostól eltérően egy élményközpontúbb, az érdeklődésüket, kreativitásukat jobban felkeltő képzést kapjanak. Hogy ez mennyire lehet sikeres, arra remek példa volt az I. Épületgépészeti Forma-1.

A Forma-1 története

A Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap 2014-ben írta ki először az „Épületgépészet Képzőművészei” versenyt, ami mindjárt elnyerte mind a résztvevők, mind a szakma tetszését, így 2015-ben újra megrendeztük a nemes küzdelmet, amelynek, mint ahogy első alkalommal is, a Magyar Épületgépészek Napja biztosított helyet és teret.

A koncepció egyszerű volt: az épületgépészeti (nappali) szakképző iskolák, illetve felsőfokú intézményekben szerveződő diákcsapatok, felkészítő tanáraik koordinálásával kitalálták, hogy mit szeretnének készíteni, összeírták az anyagokat, a VGF pedig begyűjtötte azokat az épületgépész gyártó szponzoroktól. A diákoknak nagy szabadságuk volt a témaválasztásban, hiszen csak azt szabtuk feltételül, hogy (túlnyomó részt) épületgépészeti anyagokból alkossanak valami szépet, művészit, esetleg funkcionálisat. Szabadjára is engedték fantáziájukat, és a közel 30 iskola több mint 40 csapata mindkét évben parádés alkotásokkal rukkolt elő, melyek a kerti locsoló Eiffel-toronytól a fűthető, rézcsőből készült tanulóasztalon át a működő gőzautó-modellig átfogták a képzőművészet és az épületgépészet minden spektrumát.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Forma-1SportSzakoktatás