Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Új Geberit csapteleprendszer

közforgalmú vizesblokkokba

2017/7-8. lapszám | támogatott cikk |  8211 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Új Geberit csapteleprendszer

A Geberit új csapteleprendszerével szemléletváltásra késztet: az elektronikus csaptelepek karcsú forma és elegáns megjelenés mellett is lehetnek rendkívül strapabírók, valamint gyorsan és pontosan felszerelhetők.

Az elektronikus csaptelepeket jobbára közforgalmú vizesblokkokban alkalmazzák, ám eddig csak ritkán lehetett találkozni velük, különösen a fali változattal, mivel nem volt olyan megoldás, mely lehetővé tette volna a hibamentes beszerelést.

Az elektronikus csaptelepeknek különösen a nagy forgalmú létesítményekben kell sok mindennel szemben ellenállónak lenniük, beleértve a durva használatot is. Ezenfelül a mosdóra szerelt csaptelepek, valamint azok elektronikája folyamatosan magas páratartalomnak és nedvesedésnek vannak kitéve, ami működési zavarokhoz vezethet.

Az új Geberit rendszer egy infravörös érzékelővel ellátott esztétikus csaptelepből és egy falba rejtett szerelőkeretből áll, mely a csaptelep vezérlőegységét tartalmazó beépítődobozt is magába foglalja Az infravörös érzékelő kivételével valamennyi elektronikai alkotóelem, valamint a keverőegység, a szelepek és a tápegység is egy különálló, 14×14 cm-es beépítődobozban kapott helyet. Ez könnyen hozzáférhetően a mosdó alá az előtétfalba kerül beépítésre, amit így az elhelyezésnek köszönhetően nem érhet nedvesség. Ha az előtétfalba történő beépítés nem lehetséges, akkor alternatívaként egy falsíkon kívül szerelhető beépítődoboz áll rendelkezésre.A beszerelés folyamata gyorsabb, a könnyen hozzáférhető beépítődoboz pedig lehetővé teszi a karbantartási és szervizelési feladatok egyszerű elvégzését is.

A rendszer fontos része a mosdókhoz újonnan tervezett, szárazépítésnél használható, külön megvásárolható Duofix szerelőelem, mely a Geberit csaptelepek egyszerű és biztonságos beépítését teszi lehetővé. Ez a csapteleptest pontos illesztését (függőlegesen és vízszintesen) és kellően erős rögzítését biztosítja, a költséges beépítési hibák lehetőségét pedig a minimálisra csökkenti.

A Piave és Brenta csaptelepeket a karcsú és elegáns forma jellemzi. Mindkettő kapható álló és fali kivitelben is, és szinte bármilyen kialakítású mosdókagylóval kombinálhatók.

A csapteleptest krómozott sárgarézből készül. Egyik különlegessége, hogy a víz egy megerősített műanyagtömlőn folyik keresztül, ami a vezérlőegységtől indul, majd a mosdó alatt továbbhaladva egészen a kifolyó vízsugár-szabályozójáig ér. Ez biztosítja, hogy az ivóvíz minősége a rendszer egyetlen pontján sem sérül.

Az új csapteleprendszer energiaellátására három választási lehetőséget kínálkozik: hálózati csatlakozás, elemmel történő működtetés vagy egy generátorral megvalósuló önálló áramellátás, amelyet a vezetékben áramló víz nyomása hajt meg – ekkor nem kell az energiafogyasztás vagy az elemcsere többletköltségeivel számolni.

www.geberit.hu

GeberitSzerelvények