Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ELCO Trigon® XL

Az állókazánok következő nemzedéke

2017/7-8. lapszám | támogatott cikk |  914 |

ELCO Trigon® XL

Napjaink nagy dilemmája az energiatakarékosság és az ehhez vezető legjobb megoldások megtalálása.

A 2000-es évek legelejétől egymást követik a különböző nemzetközi egyezségek, amelyek az üvegházhatású gázok kibocsátásától kezdve, az energiagazdálkodáson át, a megújuló energiák alkalmazásáig minden területet befolyásolnak. A kyotói egyezmény betartásának kényszere egyre jobban sürgeti az európai országokat, hogy jelentősen javítsák a hőtermelő berendezéseik hatásfok-paramétereit, károsanyag-kibocsátási értékeit, és hogy minél jobb szabályozástechnikát alkalmazzanak az épületek hőszükségletének tökéletes kiszolgálása érdekében. A modern tervezői előírások már szinte csak a kondenzációs technológián alapuló gázkazánok tervezését teszik lehetővé, kisebb-nagyobb arányban megújuló energiahasznosítással ötvözve ezek alkalmazását.

Az ELCO kizárólag ilyen berendezéseket kínál a magyar piacon. Ennek egyik kiemelkedő újításokon átesett termékcsoportja aTrigon® XL kondenzációs ipari állókazán-sorozat. A 150 és 570 kW közötti egység teljesítménnyel rendelkező álló kondenzációs kazánok az ipari fűtéstechnika legújabb vívmányait ötvözik. A nagyon különleges, vízhűtéses égő és a rozsdamentesacélból gyártott, bordázott csőköteges hőcserélő szavatolják a magas hatásfokot és teljesítményt a berendezés teljes élettartama során.

A hőcserélő csövekre robotvezérlésű, lézereshegesztéssel készült, szintén kiváló minőségű rozsdamentes bordák kerülnek, amelyek kellő mértékben megnövelik a hőcserélő felületet, és a tökéletes illeszkedésnek köszönhetően optimális hőáramlást tesznek lehetővé.

Az ELCO Trigon® XL kazánjai rendkívül keskeny mérettel rendel- keznek  (150, 200, 250 kW ~47 cm, míg a 300, 400, 500, 570 kW-os kazánok ~76 cm széle-sek), ezáltal a legszűkebb helyekre is könnyen beszállíthatók (pl. 80 cm- es ajtónyílás). Tökéletes megoldást jelentenek az utólagos kazáncserék megvalósításához, épületszerkezeti bontáskényszer nélkül is Ötletes, modulrendszerű kialakításuknak köszönhetően akkor sem ütközik akadályba a beépítésük, ha lépcsők vagy kisebb teherbírású szállítóeszközök (liftek) segítségével közelíthető csak meg a kazánház. Akár egy fél munkanap alatt szétszedhető, beszállítható és ismét összerakható a sorozat legnagyobb, 570 kW teljesítményű kazánja is!

A 8 bar-os megengedett legnagyobb víznyomás és a ΔT = 30 K előremenő és visszatérő fűtővíz-hőmérséklet közötti különbség lehetővé teszi, hogy magas épületekben és akár korábban távhőre tervezett hálózatokhoz is könnyedén illeszthetők legyenek. A csekély töltött tömeg lehetőséget kínál tetőtéri kazánházakba történő telepítéshez, és a frisslevegő-hozzávezetés kiépítésével akár zárt égésterű berendezésekké is tehetők a kazánok.

Az alkalmazott szabályozók segítségével a kazánok kaszkádrendszerbe csatolhatók, és akár több MW összteljesítményt is elérhetünk. Különböző kiegészítők segítségével csatlakoztathatók szinte bármilyen rendszerű (LON, KNX, BacNET stb.) épületfelügyeleti vezérléshez és akár interneten keresztül történő távfelügyelethez.

További részletekért keresse fel az elco.co.hu honlapot, vagy a termék microsite-ját a trigon-xl.com elérhetőségen!

Kazán


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem