Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Légtechnika

Hogyan hatnak a fejlesztések, a dolgok internete a légtechnikára?

2017/6. lapszám | Vigh Gellért |  528 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hogyan hatnak a fejlesztések, a dolgok internete a légtechnikára?

Az épületeink üzemeltetése felel az energiafelhasználás 40 és A CO2-kibocsátás 36%-áért Európában. A fogyasztás és kibocsátás csökkentéséért az Európai Unió komoly vállalásokat tett, melynek keretében a 2008-as bázisévre vonatkozóan 20% energiafelhasználás- és CO2-kibocsátáscsökkentést, illetve a 20%-os megújuló energiahányad elérését tűzte ki célul 2020-ig.

Az ehhez vezető út sok lépését már megtettük. Ennek köszönhetően vezettük be itthon az energiatanúsítást épületeinkre, lakásainkra, és energiaauditot kell elvégeztetniük a vállalatoknak. A ventilátorokra vonatkozó ErP követelmények bevezetése már megtörtént 2014-2015-ben, a légkezelőkre vonatkozóan pedig januárban jön a második lépcsőfok. A 2020-ig tartó időszakban még előttünk áll új épületekre vonatkozóan a „közel nulla” energiafelhasználás elérése. Ennek első lépcsője az új középületekre 2019-től, minden új épületre pedig 2021-től lesz érvényes.

A cikk még 5 296 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés