Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Épületgépészeti kalandpark és Forma-1

a Hungarothermen

2017/3. lapszám | támogatott cikk |  1802 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Épületgépészeti kalandpark és Forma-1

A VGF szaklap előző lapszámában beszámoltunk az „Épületgépészeti Szakoktatási Kerekasztal” munkacsoportjai eredményeiről, illetve hogy milyen irányba próbáljuk mozdítani szakma sorsát. Az alábbi pontokban látunk kibontakozási lehetőséget: Az épületgépészet társadalmi megbecsülésének elősegítése. Az általános iskolai pályaválasztás épületgépészet felé orientálása. Az épületgépészeti nappali szakképzés minőségének javítása. A szakemberek pályán tartása.

Az épületgépészeti szakoktatásért alkotott programunk nyitó eseményének a Hungexpo ad helyet, a Construma-Hungarotherm kiállításon, 2017. április 5-9 között. Az egyik fő célunk, hogy az épületgépészetben tanulóknak a hagyományostól eltérő, élményközpontúbb, a diákok kreativitását jobban felkeltő eseményeket szervezzünk.

„Robbantsd fel magad!” Az épületgépész kalandpark

Interaktív kiállításunkon vendégeinkkel meg szeretnénk ismertetni a műszaki tudományok csodáit, érdekességeit. Kipróbálhatják és megismerhetik az épületgépész szakma gyakorlati fogásait, úgymint a hegesztést, a csőkötés készítését. De lesz más is, igazi „látványcsodák”. Tudja-e, hogy mi történik, ha egy lángot hengeres kalitkában megpörgetünk? Tudja-e, mi az a sújtólég, és mit látnak a bajbajutott bányászok életükben utoljára? De megismerhetik a hangtan és a hullámtan érdekességeit is, miközben a szupravezetés elvén „zakatol” valamelyik asztalon a lebegő kisvasút. Hegesztő-szimulátoron bárki kipróbálhatja, mennyire nehéz szakszerűen elkészíteni egy csőkötést a hagyományos módszerekkel.

Ha szeretne választ kapni a fenti kérdésekre, és ki akarja próbálni gyakorlatban a szakemberek mindennapos munkáját, akkor ott a helye a Construmán a VGF képzési központ kalandparkjában. A megértéshez elég egy szikra, hogy aztán felrobbanjanak a gondolatok. Robbantsd fel magad!

Az épületgépész szakközépiskolák tanulóinak és egyetemistáknak külön bemutatót szervezünk a szakmai napokon, hogy még jobban megismerhessék a szakma szépségeit.

Épületgépész Forma-1

2016-ban az Épületgépészek Napján a 11 épületgépészeti szakképző iskola diákjai által készített három- és négykerekű járgányok versenye remek versenyt produkált. A következő futamra 2017 áprilisában kerül sor, ahol a tanulók újra beülhetnek a járgányokba, és megmutathatják a nagyközönség előtt, hogy melyik autó a gyorsabb. De nem csak a tanulóknak adunk most lehetőséget, hanem az épületgépész Forma-1 támogató cégei által létrehozott csapatoknak is. Ugye ön is kíváncsi, hogy melyik csapat fog nyerni? Jöjjön el 2017. április 5-9. között a Construma-Hungarotherm kiállításra, és nézze meg, hogy a versenyautók hogyan csapnak össze. A kiállítás szakmai napjaira versenyeket szervezünk, amelyekre várjuk a szurkolókat, de ezen túl bárki kipróbálhatja a diákok által készített vagány járgányokat.

Ön melyiket próbálná ki? Részletek hamarosan!

Az épületgépész szakoktatásért programunk további eseményeiről áprilisi lapszámunkban többet tudhat majd meg.

További információ: 20/5498400, kepzes@vgfkepzes.hu

Forma-1Szakoktatás